Vágólapra másolva!
A május 5-én rendezendő labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe jutott Ferencváros és Budapest Honvéd elöljárói egyaránt azt szeretnék elérni, hogy ne az eredetileg kiírt zalaegerszegi, hanem valamelyik főváros stadionban lépjenek pályára a csapatok. A döntés az MLSZ Magyar Kupa-bizottsága elnökének, dr. Szilágyi Györgynek a kezében van.

Miután szerdán eldőlt, hogy a ZTE nem került a fináléba, az FTC és a zalaiakat a továbbjutástól elütő Budapest Honvéd vezetői is felvetették, ezek után érdemes lenne Budapesten rendezni a döntőt, elvégre úgyis két fővárosi gárda küzd majd meg a trófeáért.

Kocsis György, a Honvéd egyik tulajdonosa a következőkkel érvelt: "Minél előbb felvesszük a kapcsolatot az MLSZ-szel, de legfőképpen a Ferencvárossal, mivel elsősorban a döntő résztvevőiről szól majd az esemény. Bár a Fradi és a Honvéd szurkolói között semmiképpen sem ellenséges a viszony, a hosszú utazás és az esetleges kényelmetlenségek akár atrocitáshoz is vezethetnek, amit jó lenne elkerülni. Elvégre melyik polgármester vállalja fel, hogy szétverik a városát? A több mint kétszáz kilométeres út eleve veszélyforrás, arról nem is beszélve, miként viselné a Fradi-tábor, ha a Honvéd nyeri a kupát, márpedig erre ugyanennyi esély van, mint a Ferencváros sikerére. Mivel a kupasorozat MLSZ-rendezvény, az lenne a legjobb, ha a finálét a Puskás Ferenc-stadionban rendeznék."

Az Üllői úton Tepszics Ignác, az FTC sportigazgatója nyilatkozott az ügyről: "A ZTE kiesésével megváltozott a helyzet, s bár tudjuk, hogy Zalaegerszegen és szerte a megyében több Fradi-szimpatizáns él, ebben a szituációban valóban bölcsebb lenne Budapesten rendezni a döntőt. A napokban Furulyás János, a Ferencváros elnöke is felveszi a kapcsolatot az MLSZ illetékeseivel, továbbá írásban is elküldjük kérésünket a szövetségbe. Mivel korábban mi is pályáztunk a finálé megrendezésére, szívesen vállalnánk az Üllői úti lebonyolítást, ám a Puskás-stadion ellen sem lenne kifogásunk. Miután két budapesti csapat jutott a döntőbe, a macerás utazás és a költségek miatt is jobb lenne a fővárosban megküzdeni a kupáért."

Az MLSZ-ben Csiki Károly, a szervezési osztályvezetője egyelőre nem sok újdonsággal tudott szolgálni. "Pályázati úton dőlt el, hogy Zalaegerszeg lesz a döntő helyszíne, s egyelőre nem tudok arról, hogy megváltoztatták volna a helyszínt. Ez a szövetség Magyar Kupa-bizottságának a kompetenciájába tartozik, amely akkor dönthet, miután beérkezett az MLSZ-be a két csapat írásos beadványa."

Ezek után csak az a kérdés, vajon dr. Szilágyi György, az MLSZ Magyar Kupa-bizottságának az elnöke mikor foglalkozik az üggyel s hogy miként dönt.

Bánki József