Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre az eltiltás miatt három védőjét - Bognárt, Botist, Vukmirt - nélkülöző, s a 36. perctől emberhátrányban játszó, listavezető Ferencvárosi TC hazai pályán kiütéses, 4-0-s vereséget szenvedett a remekül és tetszetősen támadó Balaton FC-től a labdarúgó Arany Ászok Liga 25. fordulójában. A forduló másik rangadóján az MTK 2-2-es döntetlent ért el Debrecenben.

Arany Ászok Liga, 25. forduló, felsőház:
Ferencvárosi TC - Balaton FC 0-4 (0-1)
Üllői út, 5662 néző
vezette: Dubraviczky
Ferencváros: Szűcs - Gyepes (Balog Z., 60.), Dragóner, Kiss Gy. - Kriston (Rósa D., 46.), Lipcsei, Leandro (Sasu, 30.), Szkukalek - Gera, Tököli, Penksa
Balaton FC: Csernyánszki - Radics, Kuttor, Juhász T., László - Mészáros (Kőrösi, 43.), Virág, Sipeki (Vörös, 80.), Usvat - Bajevski (Csordás, 62.), Sitku.
gól: Usvat (25.), Sitku (56., 71.), Csordás (75., 11-esből)
kiállítva: Kiss Gy. (36.)
sárga lap: Kiss Gy. (7.), Balog (74.) illetve Csernyánszki (40.), Bajevski (52.), Juhász (66.)

17. perc: Penksa parádés indításával Leandro tört kapura, de a siófoki 16-oson belül körülményeskedett, cselezni próbált, s az egyedül hátraérkező Juhász szögletre mentett.

25. perc: a védők körülményeskedtek a hazai 16-oson belül, a labda egyikük lábáról Usvathoz gurult, aki a kétségbeesetten kivetődő Szűcs mellett 7 m-ről a kapu bal oldalába lőtt (0-1).

36. perc: egy gyors siófoki kontra során Sitku remekül passzolt Bajevskihez, aki kapura húzott, az egyedül visszafutó Kiss Gy. pedig a 16-os előtt már csak szabálytalanul tudta megállítani. Dubraviczky ezért azonnal kiállította a védőt.

40. perc: a bal oldalon elfutó Sitku jól passzolt középre, de az üresen érkező Mészáros óriási helyzetben nem találta el a kaput.

45. perc: Sitku ismét jól passzolt balról középre, az érkező Sipeki továbbcsúsztatta a labdát Bajevskihez, aki 9 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.

49. perc: Gera indította a bal oldalon Tökölit, aki a 16-oson belül egy csel után 12 méterről lőtt, a vendégek kapusa bravúrral ütötte ki a labdát.

56. perc: egy előreemelt labdával Sitku húzott kapura, a 16-oson belül elfektette Dragónert, majd a kimozduló Szűcs felett a hálóba továbbított (0-2).

58. perc: Sitku 14 méterről lőtt, bravúrral mentett a hazai kapus, a labda azonban a siófokiakhoz került, Sipeki pedig szép cselek után a bal oldalon az alapvonal közeléből visszagurított, Usvat 15 m-ről alig bombázott a kapu mellé.

64. perc: Rósa remekül indította a bal oldalon kilépő Sasut, aki 9 méterről lőtt, Csernyánszki bravúrral szögletre mentett.

71. perc: Sipeki emelt Sitku elé, aki kapura tört, majd 12 méterről a hálóba emelt (0-3).

75. perc: Sitku indult el a kapu felé, de a 16-oson belül Balog buktatta. A büntetőt Csordás könnyedén értékesítette (0-4).

Az első félidő közepéig a hazai együttes mezőnyfölényben futballozott, de nem használta ki lehetőségeit, majd egy elképesztő védelmi hiba következtében váratlanul vezetéshez jutottak a siófokiak. Ez nagy változást hozott, a Balaton FC többször is könnyedén lepte meg a szellősen védekező hazaiakat, jobb helyzetkihasználással már a szünetig eldönthette volna a három pont sorsát.

A második félidőt nagy lendülettel kezdte a hazai gárda, de a vendégek gyorsan növelték előnyüket. Ezután a Balaton FC számtalan helyzetet dolgozott még ki, s bár a hazaiak előtt is akadt lehetőség, tovább nőtt a különbség.

A Siófok sorozatban harmadszor győzött az Üllői úton.