Vágólapra másolva!
Mindenki azt hitte, hogy a Sopron a felsőházba kerülés után lazán eljátszogat majd a bajnokságban, mivel a dobogóra kerüléshez a jelentős ponthátránya miatt nem sok esélye maradt, ám Dajka László együttese rácáfolt a kétkedőkre. A soproniak ugyanis sorra csenik el a pontokat a bajnoki címre esélyesektől: az MTK-t néhány hete a Hidegkuti-stadionban, a Balaton FC-t a "hűség városában" verte meg a piros-fehér alakulat, a Fradival hazai pályán döntetlenre végeztek, legutóbb pedig Debrecenből hozták el a három pontot Tóth Mihályék.

Mindezek után Dajka Lászlóval, a Matáv Sopron vezetőedzőjével a debreceni fellépésről, csapata motiváltságáról és terveikről beszélgettünk.

- Mennyire tekintette személyes ügynek is csapata debreceni győzelmét, elvégre korábban igen furán és gyorsan távozott a hajdúsági klubtól?
- Kár lenne tagadnom, jó volt kiszúrni ott a vezetőkkel, ahol egykor velem szúrtak ki, ám ennél is jobban örülök csapatom fegyelmezett és okos játékának.

- Mivel az ötödik helynél nem igen végezhetnek előrébb, miként lehet motiválni a csapatot?
- A motiváltsággal nálunk nincs különösebb gond, hiszen ez egy kifejezetten jó szellemű társaság, arról nem is beszélve, hogy hiúsági kérdés a mindenkori győzelem igénye a játékosoknál. Ugyanakkor az ötödik helyért prémium jár, ugyanis ezzel a klub történetének legjobb eredményét produkálnánk. Ezt a pozíciót meg is akarjuk szerezni, legfőbb célunk kitörni a szürkeségből.

- Noha legutóbb Debrecenben sikerült nyerniük, összességében mégis mitől sikeresebbek hazai pályán, mint idegenben?
- Ez játékosállomány kérdése, egyszerűen ilyen a keret összetétele. Kezdeményező stílusú, támadószellemű csapatunk van, vagyis, igyekszünk kihasználni a hazai pálya minden előnyét, ami szerencsére általában sikerül is.

- Mennyire foglalkoztatja az együttest, hogy a bajnoki cím szempontjából a mérleg nyelvét jelentik a bajnokságban?
- Tisztában vagyunk ezzel, hiszen minden aranyéremre esélyes csapattól pontokat vettünk már el. Erre készülünk szerdán az Újpest ellen is, hiszen hazai pályán szeretnénk legyőzni a listavezető lila-fehéreket.

Bánki József