Vágólapra másolva!
Habár új szerződése egyes részei még pontosításra szorulnak, gyakorlatilag biztosra vehető, hogy Király Gábor az angol élvonalba idén feljutott Crystal Palace csapatába igazol. A magyar válogatott kapusa a tervek szerint három évre kötelezi el magát a londoniakhoz.  

A Crystal Palace már régóta hívta Király Gábort, és - ahogy a Sky Sports honlapja fogalmaz - végül a Premiership újonca nyerte meg a versengést a Hertha BSC-t hét év után elhagyó kapus aláírásáért, aki iránt a Liverpool, a Newcastle és a Celtic is érdeklődött.

"Egy nagy álmom teljesül azzal, hogy Angliában védhetek" - mondta Király, aki a dpa szerint 2007-ig állapodott meg a londoni klubbal, de egyelőre nem írta alá a szerződést.

"Valóban küszöbönáll a megállapodás, de még nem írtam alá semmit. Jelenleg is Londonban tartózkodom, s csütörtökön repülök vissza Berlinbe. Remélem, addig minden részletet sikerül tisztáznunk, de legkésőbb péntekre már szeretném tudni, hol folytatom a pályafutásom" - mondta hétfőn a távirati irodának a kapus.

Meglehet, nem Király lesz a Sasok egyetlen magyar játékosa, a vezetők ugyanis Torghelle Sándor leigazolását is fontolgatják. Erről jelenleg annyit lehet tudni, hogy a csatár sikeresen "átment" a klub orvosi vizsgálatán, az MTK-n pedig nem fog múlni a kontraktus létrejötte, mivel Fülöp Ferenc klubigazgató szerint az MTK és Crystal Palace már megegyezett egymással az anyagi kérdésekben.