Vágólapra másolva!
Keserves és meglepetésekkel teli időszakot él át mostanság Böőr Zoltán, a Debrecen válogatott középpályása. A technikás futballista ugyanis térdműtétje óta csak gyógytornázhat, ugyanakkor a spanyol másodosztályú Tenerife még sérülten is vinné. Böőr azonban elmondta, a spanyolok jelentkezése őt is meglepte, ám egyelőre nem kíván a Kanári-szigetekre szerződni, aminek okait is megosztotta velünk.

- Milyen gyorsan gyógyul a sérülése a műtét után? - kérdeztük Böőrt.
- Meglepően jól bírja a lábam a gyógytornát, amit naponta kőkeményen végzek, s bár a műtött részen még néha zsibbad, az orvosok szerint nem lesz gond, és szeptember, október tájékán akár vissza is térhetek a pályára. Hat hétig rögzítőkötést kell viselnem, és talán két hét múlva elkezdhetek kocogni. Egy biztos, a tavaszi kálváriám után most csak akkor térek vissza, ha teljesen egészséges leszek, inkább egy meccsel később, mint eggyel előbb játsszak, csak ne sérüljek rá a műtött térdemre.

- Nem lepte meg, hogy a Tenerife még sérülten is leigazolná?
- Eleinte nem is akartam ezt elhinni, de valóban elküldték az ajánlatukat. A Loki vezetői bele is mentek volna, én azonban egyelőre nem. Mégpedig azért nem, mert a szerződéstervezetben benne foglaltatik, miszerint a kapott összeg ötven százalékát le kellene adóznom, ezenkívül az összes felmerülő költség is engem terhelne. Menedzseremmel jeleztük is a spanyoloknak, hogy amennyiben a későbbiekben is aktuális még az ajánlatuk, milyen anyagi kondíciókkal igazolnék hozzájuk. Egyelőre tehát nem megyek Tenerifére, ám milyen az élet, amikor tényleg jól ment a játék a válogatottban és a Lokiban is, nem akadtak megkeresések, most viszont, amikor éppen lábadozok, egy kazetta alapján felfigyeltek rám.

- A keretben történt változásokat figyelembe véve milyen csapatra számít ősszel?
- Ezt magam is kíváncsian várom. Az öt siófoki futballista ugyanis nagyot alkotott tavasszal, nagy kérdés, hogy Debrecenben miként sikerül egyénileg beépülniük a csapatba. Remélem, jól szerepelünk majd ősszel, hiszen vallom, nagyon erős csapat jelenleg a Loki.

Hír még Debrecenből, hogy Szekeres Tamás, aki feltehetően Norvégiába szerződik, kétmillió forintot követel írásos megállapodása alapján a DVSC vezetőitől, utóbbiak azonban úgy reagáltak minderre, hogy a védőnek nem volt meg a megfelelő mérkőzésszáma és az Intertotó-kupában sem lépett pályára a Lokiban, márpedig a kontraktusa csak június 30-án járt le.

Bánki József