Vágólapra másolva!
A péntek déli határidőig a hiánypótlásra kötelezett, NB I-es labdarúgó-csapatokat működtető valamennyi gazdasági társaság benyújtotta a nevezéshez még szükséges, eddig hiányolt iratokat, a Magyar Labdarúgó Liga tájékoztatása szerint.

A beérkezett dokumentációk értékelését a futballszövetség keddi rendkívüli elnökségi ülése végzi el, és ekkor alakul ki az Arany Ászok Liga 2004-2005-ös, végleges mezőnye. Az NB I/B-ben a hiánypótlásra kötelezett csapatok közül a Balassagyarmat visszavonta nevezését.

A liga hat-hat NB I-es és NB I/B-s csapat nevezését utasította el: a bajnok és kupagyőztes Ferencvárosi TC mellett a Pápai Termál Balaton LC, a Videoton, a Békéscsaba, a DVTK és a Budapest Honvéd, illetve a Balassagyarmat, a Kecskemét, a Mosonmagyaróvár, a Makó, a Pápa és a Szeged nem kapott "rajtengedélyt".

Az MLL elsősorban a tervezett költségvetések biztos, szerződésekkel igazolt lefedettségének hiánya miatt utasította el a csapatok nevezését. Korábbi, az MLSZ-ből származó információ szerint a Diósgyőr semmiképpen nem indulhat az élvonalban, mert nem kapta meg a klublicencet az érintett bizottságtól. A döntés oka, hogy a klub nem teljesítette az élvonalbeli részvételhez szükséges feltételeket.

Pénteken sajtótájékoztató keretein belül hivatalosan is bejelentették, hogy Muszbek Mihály, a Magyar Labdarúgó Liga korábbi ügyvezető igazgatója 48,96 százalékos tulajdonrészt vásárol az Újpest FC Kft.-ben.

"Miután két évvel ezelőtt kiszálltam a labdarúgásból, többször is megfordult a fejemben, hogy résztulajdonosként térjek vissza, és ezzel a megállapodással egy gyerekkori álmom teljesült, hiszen a szívem mindig is az Újpestért dobogott" - mondta a korábbi sportvezető.

Az üzletember hozzátette, hogy az első hat hónap amolyan "válságmenedzseléssel" telik majd, hiszen a klubnak számos tartozása van. "A játékosok felé szóló adósságaink egyharmadát hétfőn már folyósítjuk is, így néhány hónapon belül nekik már csak a játékkal kell foglalkozni" - mondta Muszbek.

Az újpesti klubházban tartott sajtótájékoztatón az üzletember hangoztatta: olyan csapatot szeretne, amely mind játékban, mind gazdaságilag európai színvonalú. A további tervek között szerepel az is - az adósságok törlesztése után -, hogy újabb befektetőket találjon a klub.

Muszbek egyértelműen kitűzött célja, hogy az együttes a bajnokságban dobogón végezzen, mivel marketingszempontból ez határozza meg a klub jövőjét is, hiszen a hirdetők, a szponzorok, a szurkolók és a televízió is csak egy jó együttesbe hajlandó pénzt invesztálni.

A kft.-hez csatlakozik Dénes Ferenc, a sportminisztérium korábbi helyettes államtitkára, akinek feladata a szerződések áttekintése után a költségvetésnek megfelelő gazdasági tervek kidolgozása lesz. Muszbek végül hozzátette: számításai szerint, ha a klub valóban eléri az általa kitűzött célokat, akkor körülbelül öt év alatt sikerülhet az egyesületnek felzárkóznia az európai középmezőnyhöz.

Mészöly elégedett az erősítésekkel/sport/magyarfoci/20040708hatuj.html?pIdx=1