Vágólapra másolva!
Délelőtt az egyik csapatnak még edzést tartott Détári Lajos, ám délután eldöntötte, nem vállal szerepet a diósgyőri futballban, és távozik Borsodból. A bajnokságban tehát Kiprich József irányítja majd a DVTK együttesét, a vezetőedző segítői pedig Vincze István és Orlóczki Tibor lesznek.

Közel harmincéves barátság fűzi össze Détári Lajost és Kiprich Józsefet, hiszen az ifiválogatottban, majd az A válogatottban is évekig játszottak egymás mellett. Most azonban feszültséget okozott, hogy Diósgyőrben két különböző tulajdonosi csoportot képviseltek, s bár felmerült, miszerint dolgozhatnának közösen is, ezt végül Détári nem vállalta.

"Szívesen dolgoztam volna Dömével, ám ő nem vállalta a közös munkát" - mondta Kiprich József. "Nekem semmi bajom vele, ám most már tényleg a játékra kell koncentrálnunk, hiszen a diósgyőri futball jövője a tét, ráadásul három nap múlva bajnokit kell játszanunk a Pápa ellen. A keret összetételét illetően sem tudok konkrétumokkal szolgálni, mivel jelenleg is folynak a tárgyalások a vezetők, az önkormányzat képviselője és a játékosok között. Hihetetlenül nehéz ősz elé nézünk, a legfontosabbnak azt tartom, hogy a téli szünet előtt ne kerüljünk behozhatatlan hátrányba, elvégre ebben az idényben nem lehet más célunk, mint a biztos bennmaradás."

"Három fő oka van annak, hogy eljöttem Diósgyőrből" - értékelte a kialakult helyzetet Détári Lajos. "Az első, hogy a játékosokat még mindig nem fizették ki, jóllehet, a pénzükért alaposan megdolgoztak, amikor kiharcolták a feljutást. A másik ok, hogy nem akartam Kiprich Józsival együtt dolgozni. Nehezen dolgozom ugyanis fel, hogy harmincéves barátságot félre lehet dobni egy állásért. A harmadik ok pedig, hogy Kiprichék annak a Varga Zsoltnak az emberei, aki nem tudta vállalni a beígért támogatást. Továbbá azért sem akartam maradni, mert nem szerettem volna reklámemberként amolyan villámhárítóként működni a szurkolók és a vezetők között."

Détári elmondta még, hogy az által trenírozott 22 játékosnak a tulajdonos felajánlotta, hogy tárgyaljanak a jövőről és csatlakozzanak Kiprich József keretéhez, ám Détári szerint az összes futballista elhárította az ajánlatot. Időközben Kiprich József és segítői már a végleges játékoskeret összetételén dolgoznak, és készülnek a szombati, Pápa elleni hazai bajnoki rajtra.

Bánki József