Vágólapra másolva!
Magabiztos, 4-2-es győzelmet aratott a Ferencváros labdarúgócsapata az Arany Ászok Liga első fordulójának záróösszecsapásán Győrött. Szenzációsan kezdett a bajnok, a 7. percben Vagner duplájával már 2-0-ra, a félidő végére pedig 4-0-ra is vezetett, végül Szűcs bravúrjának köszönheti, hogy a hajrára nem lett szorosabb az eredmény - 4-2-es állásnál ugyanis a kapus hárította Vincze Ottó büntetőjét.

Késeléssel indult a bajnokság

Arany Ászok Liga, 1. forduló:
Győri ETO FC-Ferencváros 2-4 (1-4)
Győr, 4000 néző
vezette: Makai
gól: Horváth R. (42.), Priskin (64.), illetve Vagner (5., 8.), Lipcsei (28.), Huszti (31.)
kiállítva: Pomper (91.), illetve Huszti (91.)
sárga lap: Gyepes (24.)
Győri ETO FC: Stevanovic - Pusztai (Regedei 33.), Vincze G., Stark, Tóth P. - Horváth R., Pomper, Vincze O., Peric (Sándor Gy. 62.) - Priskin, Binder (Varga Z. 83.)
Ferencváros: Szűcs - Balog, Lipcsei, Gyepes, Vukmir - Rósa D., Zováth, Huszti, Zavadszky (Somorjai 84.) - Vagner (Bajevski 56.), Leandro (Tőzsér 74.)

5. perc: Rósa szögletét Zavadszky továbbpörgette, és az érkező Vagner 3 méterről a kapuba lőtt (0-1).

8. perc: Vagner 20 méterről a jobb felső sarokba bombázott (0-2).

28. perc: Lipcsei 18 méteres szabadrúgása a bal alsó sarokban kötött ki (0-3).

31. perc: Rósa pörgetett Huszti elé, aki 10 méterről a kapu közepébe bombázott. (0-4).

42. perc: Binder szabadrúgása után Horváth R. bólintott a kapuba (1-4).

64. perc: Pomper lövésébe Priskin beleért, és a labda a bal alsó sarokba vánszorgott (2-4).

75. perc: A Priskin buktatásáért megítélt büntetőt Vincze Ottó végezte el, a középre tartó lövést Szűcs bravúrral védte.

91. perc: Huszti buktatta Pompert, az eset után a két játékos összeakaszkodott, Makai pedig felmutatta mindkettőnek a piros lapot.

Remekül kezdte a mérkőzést a vendég együttes, amely gyorsan kétgólos vezetéshez jutott. Az FTC a folytatásban sem ült rá az eredményre, amelynek két újabb gól lett az eredmény. A hazaiak a szünetig ugyan szépíteni tudtak, ám így is jelentős hátrányban vonultak az öltözőbe.

A fordulás után visszavett a tempóból az FTC, míg a Győr mindent megtett azért, hogy újabb gólt szerezzen. Ez sikerült is a hazaiaknak, sőt, a hajrá elején büntetőhöz is jutottak, de Vincze Ottó hibázott, s az eredmény már később sem változott.

A minden csapatrészében jobb Ferencváros ezzel megérdemelten nyerte a győri találkozót.