Vágólapra másolva!
Napokon belül eldőlhet, hogy Huszti Szabolcs követi-e Gera Zoltánt, a Premier Legaue-ben szereplő West Bromwich Albion együtteséhez, hiszen az angol klub képviselői már Budapesten tartózkodnak. Furulyás János, az FTC elnöke szerint a fiatal középpályás esete hasonlít Gera Zoltánéhoz, míg Huszti egyelőre nem akar foglalkozni a külföldi szerződéssel, a játékra szeretne koncentrálni.

Huszti Szabolcs érdeklődésünkre megerősítette az angolok érdeklődését, mint ahogyan azt is, miszerint napokon belül eldőlhet a sorsa. "Én is tudok az angolok megkereséséről, ám egyelőre csak a játékra akarok koncentrálni" - mondta a fiatal középpályás, majd hozzátette: "A pályán kívül természetesen az én fejemben is gyakran megfordul, vajon miként alakul a jövőm, ám a gyepen egy futballistának már semmi más nem számíthat, csakis a teljesítmény."

Furulyás János, az FTC elnöke szerint a csapatnak nagy szüksége lenne Husztira, ugyanakkor jelenlegi helyzetét Geráéhoz hasonlította: "Teljesen természetes, hogy a válogatottban és a Ferencvárosban nyújtott produkciója alapján Husztira külföldön is felfigyeltek. Mi tagadás, csapatunknak nagy szüksége lenne a fiatal futballista játékára, ám nem hagyhatjuk figyelmen kívül, miszerint Huszti korábban többször kijelentette, szeretné külföldön folytatni a karrierjét, ráadásul nem kívánja meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését."

Nem kétséges, hogy a Ferencváros most még komoly pénzhez juthat Huszti eladásából, télen már kevesebbhez, míg jövő nyáron, amikor is lejár a fiatal középpályás Üllői úti szerződése, már csak aprópénzre számíthatnának a zöld-fehérek. A tranzakció közelségét jelzi, hogy a WBA vezetői pénteken Magyarországra érkeztek, így megegyezés esetén elképzelhető, hogy Huszti már a vasárnapi, MTK elleni örökrangadón sem lép pályára a Fradi mezében.