Vágólapra másolva!
Akárcsak az FK Tirana és a Sparta Praha esetében, László Csaba, az FTC vezetőedzője a zöldek legújabb kupaellenfele, a Millwall mérkőzésének megtekintésére is Dzurják Józsefet kérte fel. A Fradi egykori csatára most az [origo] olvasóival is megosztja tapasztalatait a másodvonalbeli londoni bajnokiról, amelyet a Millwall 1-0-ra megnyert a Reading ellen.

"A Millwall stadionja London munkáskerületében található, míg a csapat Anglia egyik leglelkesebb szurkolótáborával rendelkezik" - kezdte Dzurják. "Az arénát 1993-ban építették, húszezer néző befogadására alkalmas, a Reading ellen tizenháromezren voltak jelen, ám mivel a stadion körben végig fedett, szenzációs az akusztikája. A jó hangulatot csak fokozta, hogy a döntetlenszagú meccsen végül a Millwall Dichio nyolcvanadik percben szerezett góljával egy nullára nyert."

"Kupaellenfelünk négy-négy-kettes formációban futballozik, méghozzá tipikus angol stílusban, azaz két rövid passz után jön az előreívelés, elöl pedig a két százkilencven centis csatár birkózik a védőkkel. Amire a Fradi játékosoknak fel kell készülni, az az állandó ütközés és a fejpárbajok, a Millwall ezeket rendre kierőszakolja. Nem túlzás, még a bedobásokra is ügyelni kell, hiszen olykor a félpályáról is behajítják a labdát a tizenhatosnál helyezkedő colos csatárokhoz. Noha a Milwall nem olyan technikás csapat, mint amilyen a Sparta Praha volt, a mieinknek nem szabad egyetlen pillanatra sem kihagyni, mert az végzetes lehet."

"Az angoloknál a játékosedző Dennis Wise a kulcsfigura, ő ezer fokon ég meccs közben, de ugyancsak veszélyes a szintén a Chelsea-ből érkezett Jody Morris, aki fürge, kapura is veszélyes futballista. A legfontosabb azonban, hogy nagyon kell figyelni a Millwall pontrúgásainál és a beíveléseknél. Nem lesz könnyű párharc, de nagyon bízom a Fradi továbbjutásában."

A Millwall a Reading elleni győzelmével öt forduló után veretlenül az ötödik helyen áll az angol másodosztályban.

Bánki József