Vágólapra másolva!
Szeptember 10-ig van még ideje a Diósgyőr labdarúgócsapatának, hogy teljesítse a liga és az UEFA által szabott feltételeket, addig az MLL fenntartja a licencet, amelyet a klub még siófoki telephellyel kapott. A licenc végleges kiadásához szükséges három pont teljesítéséhez a miskolci önkormányzat közgyűlési határozatára lenne szükség - ám a közgyűlés először szeptember 23-án ül(het) össze.

Szinte napra pontosan egy hónappal ezelőtt kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a Diósgyőr labdarúgócsapata. Ám akkor Sélley Zoltán, az Magyar Labdarúgó Liga licencmendzsere azt is hozzátette, az új székhely miatti korrekciókat szeptember 10-ig pótolnia kell az együttesnek. "Amennyiben a jelzet időpontig nem valósul meg a hiánypótlás, visszavonom a diósgyőriek licencét, ezzel a klub kizárja magát az első osztály küzdelmeiből" - nyilatkozta Sélley.

Nos, a határidő vészesen közeleg, s egyelőre az ügy nem jutott közelebb a megoldáshoz. A licenc végleges kiadásához szükséges három pont teljesítéséhez a miskolci önkormányzat közgyűlési határozatára lenne szükség.

A Borsod Online úgy tudja, a miskolci közgyűlés csütörtökön tartotta volna a nyári szünetet követő első ülését, azonban a városházán az esemény helyszínéül szolgáló díszterem felújítási munkálatainak elhúzódása miatt, Káli Sándor polgármester új időpontra hívta össze a képviselőket. Ennek megfelelően a felújított épületrészben 2004. szeptember 23-án csütörtökön 9 órakor kezdi meg munkáját Miskolc városi képviselőtestülete. Ez viszont 13 nappal túlmutat már a megadott határidőn.

"Az elfogadott klublicencnek része, hogy az UEFA az egyes tagországokat véletlenszerűen ellenőrizheti, amely Magyarországon szeptember 10-e után várható. A szakemberek megnézik, megfelelnek-e az egyes csapatok, betartják-e azokat a dolgokat, amiket be kell tartani, ám arról, hogy pontosan mely klubokat vizsgálhatják, nincs hivatalos információ. A Diósgyőrt ugyanúgy ellenőrizhetik, mint bármelyik más csapatot, s semmiféle kifogást, hiányosságot nem fognak elfogadni" - nyilatkozta a lapnak Sélley.