Vágólapra másolva!
Annak idején hatalmas tehetségnek tartották Tuboly Frigyest, ám a Vasas technikás labdarúgójának karrierjét egy súlyos baleset kettétörte. A 35 éves sportember aztán ausztriai levezetést követően az edzőség mellett döntött, jelenleg pedig az FTC U18-as együttesének szakmai munkáját irányítja.

"Ifjabb Albert Flóriánnal, a Fradi jelenlegi utánpótlás vezetőjével régóta ismerjük egymást, hiszen az ifiben, majd az NB I-ben is sokat játszottunk egymás ellen. Ő invitált a zöld-fehérekhez, én meg örömmel jöttem. Bevallom, máshol nem igazán vállaltam volna munkát, mivel hihetetlenül rossz körülmények vannak a magyar futballban, ám a Fradi népligeti bázisán minden adott a minőségi munkára. Sajnos az én pályafutásom nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, remélem, több ifjú futballistának segíthetek, hogy minél többre vigye" - mesélte Tuboly.

Mint kiderült, Tuboly az aktív pályafutását követően Piliscsabán edzősködött, majd Andrusch Józseffel, a Honvéd hajdani válogatott kapusával működtetett egy utánpótlásgárdát, innen került a Ferencvároshoz.

"Nagyon jól érzem magam a Ferencvárosnál, ráadásul olyan remek kollégákkal dolgozhatok együtt, mint Takács László, Rubold Péter, a már említett ifjabb Albert Flórián. Élvezem a jelenlegi munkámat."

Tuboly jelezte, egyelőre nem vágyik feljebb, nem akar felnőttekkel foglalkozni, minden erejével a tehetségek képzésére koncentrál, s minél több játékosát szeretné a későbbiekben válogatott mezben látni.

Bánki József