Vágólapra másolva!
Az 1-1-es döntetlennel végződött Újpest-Ferencvárosan rangadón mindkét csapat kapusa felborzolta a Fradi-tábor idegeit: a mérkőzés folyamán kövekkel megdobált Szűcs Lajos furcsa körülmények között bekapott góljával, míg Vlaszák Géza egy "100% Anti-Ferencváros" feliratú sállal bosszantotta a vendégszurkolókat. 

"Nem foglalkozom a kődobálással, inkább előre tekintek, hiszen a Fradival számos feladatunk lesz még az ősszel" - mondta Szűcs Lajos, aki a második félidőben percekre levonult a pályáról, miután az újpesti ultrák méretes kődarabokkal vették célba.

A hazaiak egyenlítő találatában a kapus nem érzi magát hibásnak. "Ennél balszerencsésebb gólt még nem kaptam pályafutásom során, pedig már eddig is akadt egy-két fura találatom. A hazaadásra együtt rajtoltunk Rajczi Péterrel, úgy láttam, hogy körülbelül egyszerre érhetünk a labdához, de azért bíztam abban, én leszek a gyorsabb. Így is volt, ám az újpesti csatárnak sikerült beletennie a lábát a labdába, amely tulajdonképpen bárhova pattanhatott volna, de pechemre éppen a bal sarokban kötött ki. Azt hittem, rosszul látok... Bár sokan hibáztathatnak érte, én nem érzem magamat vétkesnek ebben a gólban, hiszen jó ütemben indultam ki a kapuból, és még előbb is értem oda az újpestinél."

Még a Szűcs szempontjából szerencsétlen gólnál is jobban felidegesítette a zöld-fehérek híveit Vlaszák Géza "gesztusa", az Újpest kapusa ugyanis a második félidő kezdetekor egy "100% Anti-Ferencváros" sálat feszített ki a hálójára. "Elismerem, hogy nem volt túl szerencsés éppen a fradisták elé kitenni a sálat, de ezzel nem őket akartam hergelni. Természetesen tisztában voltam vele, hogy ellenszenvet váltok ki ezzel, de még egyszer mondom, nem állt szándékomban szítani az indulatokat" - nyilatkozta az ftc.hu-nak a lilák kapusa, aki megígérte, hogy legközelebb nem be viszi magával kabaláját a Ferencváros elleni mérkőzésekre.

Bánki József