Vágólapra másolva!
A Werder Bremen orvosaival való egyeztetés után derül ki, hogy nyolc hónappal térdszalag-szakadása után mikor kapcsolódhat be az edzésekbe Lisztes Krisztián. A magyar válogatott középpályás a januári kezdésig idehaza, a karácsonyi ünnepek alatt is mindennap kocog és reménykedik a minél előbbi visszatérésben.

- Mekkora esélyt lát arra, hogy a tavaszi rajton újra a pályán láthassuk?
- Pillanatnyilag ezt magam sem tudom. Január másodikán, a felkészülés kezdetén az orvosok döntik el, hogy mikor készülhetek újra együtt a többiekkel.

- Miként bírja a tétlenséget, elvégre nyolc hónap telt el a sérülése óta?
- Olykor kissé türelmetlen vagyok, ugyanakkor nem akarom elsietni a visszatérést, mivel ha rásérülök a műtött lábamra, nagyobb baj is történhet, mint megesett az korábban Ronaldóval, még az Inter játékosaként. Mindenesetre az bíztató, hogy már jó ideje kocogok, amit a karácsonyi ünnepek alatt sem hagytam abba, és nem érzek semmilyen fájdalmat. Ezért is reménykedem abban, hogy az orvosok számomra biztató döntést hoznak január elején. Persze a hangulatomat befolyásolja, hogy az ünnepeket itthon tölthetjük a családdal, s programban bizony nincs is hiány. Az is jót tesz a lelkivilágomnak, hogy brémai játékostársaim és a szurkolók is egyre gyakrabban kérdezgetik, mikor térek vissza a csapatba.

- Lothar Matthäus szövetségi kapitánnyal beszélt mostanság?
- Igen, nemrég hívott és érdeklődött az állapotom felől. Neki is mondtam, nagyon szeretnék tavasszal segíteni a válogatottnak, de tudom, oda a Werderen keresztül vezet az út. Így aztán a legfontosabb, hogy teljesen felépülve újra bekapcsolódhassak az edzésekbe.

Bánki József