Vágólapra másolva!
A magyar válogatott megszorította a futsalvilág élvonalába tartozó portugál 4+1-es csapatot a csehországi Ostravában vasárnap befejeződött Európa-bajnokságon, s úgy tűnik, a luzitánokban mély nyomot hagyott a mieink kiváló kapusának, Balázs Zoltánnak a teljesítménye. Az Aramisban védő játékost a Benfica kívánja szerződtetni.

A futsal Európa-bajnokság B csoportjában a mieink első mérkőzésükön még vezettek is a későbbi aranyérmes spanyolok ellen, s noha végül 4-2-re kikaptak, a találkozó után a "futsalsajtó" ódákat zengett - a csupa amatőrből álló - magyar válogatott kapusáról, Balázs Zoltánról.

Az olaszok elleni 5-0-s vereséget követően a portugálok ellen a csoport harmadik helye volt a tét - ezen a találkozón 1-0-ra, 2-1-re és 3-2-re is vezetett Kozma Mihály szövetségi edző csapata, ám a feltörekvő futsalnemzetnek tartott luzitánok fordítottak, és 5-3-re diadalmaskodtak.

A két nemzet számára ez volt a búcsúmeccs a kontinensbajnokságon, és mindenképp hízelgő volt a mieink számára Orlando Duarte portugál edző meccs utáni nyilatkozata. "Magyarországnak nagyon erős, jól szervezett fiatal csapata van, megfejelve egy klasszissal, Balázs kapussal."

A Colorspektrum Aramisban futsalozó Balázs remeklését a Benfica képviselői is figyelemmel kísérhették, az nb1.hu információja szerint ugyanis a hálóőrnek profi szerződést kíván ajánlani a lisszaboni klub.

Ragadics Ferenc, az Aramis elnöke a honlapnak elmondta, nem gördít akadályt a kapus távozása elé: "Zoli annyit tett már a csapatért, és amatőrként is annyira profi, hogy megérdemli ezt a lehetőséget. Ezért az bizonyos, hogy a részünkről semmilyen - még anyagi - akadálya sem lesz annak, hogy Zoli távozzon. A portugálok elnökével abban maradtam, hogy amint hazaérnek, felveszi velünk a kapcsolatot, s ez a véleményem szerint még erre a hétre várható."

Balázs Zoltán természetesen azonnal igent mondana a Benfica hívó szavának: "Szerintem mindenkinek az a vágya, ahogy abból éljen meg, amit szeret. Már többször is voltak 'halvány' megkeresések külföldről, például Belgiumból, de a tárgyalások soha nem jutotta kel komoly szintre. Ennek, gondolom, az is az oka, hogy a magyar csapat eddig nem volt szem előtt, lehet, hogy ez most megváltozik."