Vágólapra másolva!
Mind a címvédő Ferencváros, mind a története első fináléjában pályára lépő Matáv FC Sopron elszántan készül a Székesfehérvárott szerdán, 20 órakor kezdődő labdarúgó Magyar Kupa-döntőre.

"Nem játszani, hanem győzni megyünk Fehérvárra. Úgy érzem, csapatom egységesebb, s itt nem a riválisunknál uralkodó problémákra gondolok, hanem a mutatott játékra" - jelentette ki az MLSZ-székházban tartott keddi sajtótájékoztatón Pintér Attila, a soproniak vezetőedzője, aki tavaly épp a Ferencváros mestereként hódította el a trófeát.

"Attila szerint, úgy látszik, már eldőlt a kupa sorsa. Azért remélem, mi is a pályán leszünk" - válaszolt kollégájához hasonló magabiztossággal László Csaba, a fővárosiak trénere. "Mindkét csapatnak nagyon fontos a siker, hiszen a győztes biztosan indulhat az UEFA-kupában. Nekünk ugyan még a bajnokságban is van esélyünk a nemzetközi szereplés kivívására, de mivel az korántsem biztos, hogy elérjük a második helyet, ezért már most be kell biztosítanunk az indulásunkat."

Érdekesség, hogy horvát játékvezetők vezénylik le a mérkőzést. Ezzel kapcsolatban László elégedetlenségének adott hangot, véleménye szerint ez a hazai bírók arcul csapása, s mint elmondta, ez külföldön nem fordulhatna elő.

Pintér ugyanakkor a helyszínnel kapcsolatban fogalmazott meg kritikákat, mivel a vonattal érkező soproni szurkolók csak átszállással juthatnak el Székesfehérvárra, ráadásul hazautazásuk is megoldatlan, hiszen legkorábban 22 órakor lesz vége az összecsapásnak. A soproni tréner szerint Győr ideális helyszín lett volna.

Mindkét csapatban van egy-egy játékos, aki eddig hatszor emelhette a magasba a kupát, így egyikük hetedszer is ünnepelhet szerda este: a ferencvárosi oldalon a csapatkapitány Lipcsei Péter, míg a soproniaknál Szekeres Tamás büszkélkedhet ilyen kitűnő mutatóval. Előbbi még nem veszített döntőt, míg utóbbi egyszer, két évvel ezelőtt a Debrecen játékosaként éppen a zöld-fehérekkel szemben maradt alul.