Vágólapra másolva!
A múlt csütörtökön megválasztott s hétfőn lemondott Tarsoly Csaba helyett ideiglenesen elnöknek választott Szima Gábor nem akarja hosszú távon irányítani a Magyar Labdarúgó Ligát és a Magyar Hivatásos Labdarúgó Ligát. A bajnok Debreceni VSC-AVE Ásványvíz elnök-tulajdonosa harminc napra vállalta el a két szervezet irányítását.

"Az MHLL közgyűlését és az MLL taggyűlését a lehető legrövidebb időn belül össze kell hívni" - mondta a dvsc.hu-nak Szima Gábor. "Az egyik legfontosabb feladatunk, hogy az RTL Klubbal lejáró televíziós szerződésről a Futball Duó Kft. ügyvezető igazgatójával közösen le kell folytatni a tárgyalásokat. Az Arany Ászokkal kötött névszponzori szerződés nem jár még le, hiszen 2006 júniusáig érvényes, a cég mégis kérte a megállapodás újratárgyalását, amivel tehát szintén foglalkoznunk kell. A Futball Duó Kft. rendezetlen ügyeit is a lehető legrövidebb időn belül rendbe kell tenni."

Szima Gábor hozzátette: az akkor még Szieben László által irányított Magyar Labdarúgó Liga 2004. évi mérlegét a könyvvizsgáló nem fogadta el, és ezt a felügyelőbizottság segítségével minél hamarabb szintén rendezni kell.

"Szeretném megjegyezni, hogy licencügyekben az MLL elnöke nem hoz döntéseket, az elsőfokú bizottság a ligától függetlenül funkcionál, a másodfokú testület - amit az MLSZ működtet - szintén függetlenül végzi tevékenységét. Tehát a Magyar Labdarúgó Liga elnökének erre nincs hatása, mint ahogy a fegyelmi bizottság döntéseire sem. Végezetül szeretném kijelenteni, hogy semmilyen körülmények között nem kívánok az előreláthatóan júniusban sorra kerülő választáson indulni. A jelölőbizottságnak meg kell találnia azt az embert, aki kívülről érkezik és az MLSZ, valamint a csapatok számára is elfogadható" - jelentette ki a debreceniek első számú vezetője a klub hivatalos honlapján.