Vágólapra másolva!
A fiatal magyar labdarúgók a következő években nagyobb szerephez juthatnak a honi élvonal csapataiban, miután az MLSZ elnöksége úgy döntött, hogy évente mindig egyre több reménységet kell a kerettagok közé sorolniuk a csapatoknak.

A július 30-án kezdődő 2005-2006-os szezonban a kluboknak kötelező lesz a 25 fős, szerződéses jogviszonyban alkalmazott (és a Magyar Labdarúgó Ligánál előre leadott) játékos-kereteikben két 1983. január 1. után született, magyar állampolgárságú futballista foglalkoztatása.

Az UEFA irányelveinek megfelelően a 2006-2007-es szezontól négy, a 2007-2008-astól pedig hat saját nevelésű, hazai labdarúgót kell foglalkoztatniuk az együtteseknek. A 2008-2009-es kiírástól már nyolc fiatalt kell a felnőttcsapatnál tartani, ám a játékosok fele lehet más hazai klubból származó, illetve olyan külföldi futballista is, aki utánpótlás szinten több évig szerepelt a magyar bajnokságban.

"Mi magyarok csak akkor lehetünk újra sikeresek, ha az OTP-MOL Bozsik Akadémiának köszönhetően új alapokra helyezett utánpótlás-nevelést valóban a prioritások közé emeljük, s a tehetségeknek mihamarabb lehetőséget adunk profi csapatainknál. A versenykiírás immár minderre lehetőséget teremt, s hiszem, hogy valamelyest ez a szabály is hozzásegíthet minket a felemelkedéshez" - mondta Bozóky Imre, az MLSZ elnöke.

A játékosok pályára lépése ugyan nem kötelező, de valószínű, hogy a fiatalok az eddiginél jóval nagyobb esélyt kapnak a szereplésre.