Vágólapra másolva!
Király Gábor kapustársa, az argentin Julian Speroni nem igazol el a Crystal Palace-tól, ehelyett inkább a magyar játékostól vissza szeretné szerezni az egyes számú mezt a dél-londoni csapatnál, amit tavaly elég hamar elveszített.

A 2004-2005-ös Premiership-szezont két kapussal, Király Gáborral és Julian Speronival kezdte meg a Crystal Palace labdarúgócsapata, s bár eleinte a skót Dundee Unitedtől érkezett argentin játékos őrizte a hálót, pár betli és lepke után Iain Dowie szakvezető cserélt kapusposzton.

Király Gábor így nagyjából egész évben kirobbanthatatlan volt a Kristálypalota kapujából, s nem honfitársunkon múlt, hogy a fővárosi együttes végül - peches módon, de mégis - kiesett az első osztályból.

Király iránt több Premier League-ben szereplő csapat (Liverpool, Portsmouth, Manchester City) is érdeklődést mutatott a közelmúltban, a 29 esztendős, Szombathelyről származó játékos azonban úgy nyilatkozott, hogy nem akar mindenáron távozni az angol fővárosból, ahol jól érzi magát.

Ennek a 26 éves Speroni - aki egyébként igen jó barátja Királynak - nem örül annyira, ám nem mondott le álmáról, hogy újra ő legyen a Palace első számú kapusa. "A felmerült átigazolási pletykák ellenére Gábor még a Selhurst Parkban van, így harcolnom kell a csapattagságomért. Ő egy rendkívüli kapus, s nem hiába állnak érte sorban a nagycsapatok, hiszen tavaly nagyon, de nagyon jó szezont zárt" - jelentette ki az argentin légiós a SurreyOnline nevű weboldalon.

"Egy kapusnak tanulnia kell a hibájából, s én is megpróbálok mindent megtenni azért, hogy visszakerüljek a csapatba. Nagyon várom már a bajnoki rajtot, és én is azon leszek, hogy a Crystal Palace visszakerüljön a Premier League-be."

Speroni 10 napot Spanyolországban töltött, ahol meglátogatta szüleit, majd egy hónapot a szülőhazájában töltött feleségével. "Nagyon jó érzés volt visszatérni Londonba, s új tervekkel és kihívásokkal elkezdeni a felkészülést. A hathetes szünet után már minden játékos nagyon várta a tréningeket. Remélem, együtt marad a csapat, és az év végén a feljutást ünnepelhetjük majd" - mondta végül a kapus, akit a Dundee megpróbált visszacsábítani Skóciába, ám a futballista nemet mondott az ajánlatra, mondván: ő Londonban kívánja folytatni karrierjét.