Vágólapra másolva!
Az AC Milan a hamarosan kezdődő nyári futballtáborával, míg a másik népszerű milánói klub, az Internazionale az utánpótlás-nevelési módszerei átadásával segíti a magyar gyerekek fejlődését: a kék-fekete egyesület képviselői pénteken sajtótájékoztató keretében ismertették az angyalföldi Láng SK-val kötött szerződés lényegét.

Riccardo Ferri, az olasz klub korosztályos csapatait irányító stáb főnöke elmondta, hogy az elmúlt közel egy évtizedben tucatnál is több országban honosították meg a képzést.

"Az Inter büszke arra, hogy Magyarországon is hozzájárulhat a fiatalok képzéséhez. Annak pedig még inkább örülünk, hogy a Láng révén egy híresen jó utánpótlás-nevelő klubbal állapodhattunk meg. Mindenkit biztosíthatok arról, hogy profi szakemberek munkálkodnak majd a gyerekekkel" - mondta a volt válogatott játékos.

A sajtótájékoztatón Aldo Montinaro, az Inter Campus elnevezésű program vezetője megjegyezte, több országban egyfajta szociális tevékenységnek tekinti az Internazionale a képzést : Brazíliában, Romániában, Kamerunban és Izraelben, valamint a palesztinok körében is elsősorban a szegényebb rétegek számíthatnak a milánóiakra.

Magyarországon már más a helyzet, az Inter illetékesének elmondása szerint Budapesten a futball fellendítése a cél. A Láng SK csapatai és edzői ezentúl az Internazionale módszerei szerint tevékenykednek, a szerződés első lépéseként nemrég tíz fiatal vett részt olaszországi edzőtáborozáson. Rövidesen olasz szakemberek érkeznek Magyarországra, hogy tapasztalataikat átadják.

Augusztus 25. és 28. között konzultációs napokat rendeznek a Láng Sporttelepen, a rendezvénysorozaton minden érdeklődő szakembert szívesen látnak a szervezők.