Vágólapra másolva!
Az Országos Szaknévsor Bt. megvásárolta Puskás Ferenc relikviáit az angol Bonhams aukciós háztól.

Az élő futball-legenda összesen 127 személyes tárgyára eredetileg november 2-án lehetett volna licitálni a Bonhams chesteri árverésén, ám a Bodnár György vezette cég - a Magyar Rádió és a Népszabadság értesülései szerint is - megvásárolta azokat.

Bodnár nem árulta el a vételár pontos összegét, mint ahogy a Bonhams képviselői is jelezték, a vevő kérésére nem hozzák nyilvánosságra az alku részleteit. Ugyanakkor több szigetországi internetes lap is közöl összegeket, igaz, míg a telegraph.co.uk határozottan állítja, 85 ezer fontért cseréltek gazdát a relikviák, addig a dailyrecord.co.uk szerint több mint százezer fontot fizetett a vevő.

Amennyiben a fenti összegek bármelyike is igaz, úgy a Bonhams jól járt az üzlettel, hiszen az MTI-nek képviselőjük még úgy nyilatkozott a múlt héten, hogy előzetes becsléseik alapján a beadott tárgyak összesített leütési ára 36-46 ezer font (13-17 millió forint) között lehet.

A relikviák között szerepel az 1954-es világbajnokságon nyert ezüstérem hiteles másolata, az az Aranycipő, amelyet Puskás kapott a 84 válogatott mérkőzésen lőtt 83 góljáért, ami máig érvényes rekord a nemzeti együttes színeiben, valamint az a futballcipő, amelyet a magyar játékos az 1952-es helsinki olimpia megnyert döntőjében viselt.

Az árverés október 12-én kirobbant híre nagy vihart kavart Magyarországon, s ezt követően - többek között - a Nemzeti Sporthivatal is kilátásba helyezte, hogy licitál az árverésen, mert fontosnak tartja, hogy Puskás relikviái szülőhazájában maradjanak.