Vágólapra másolva!
Életének 62. évében elhunyt Bene Ferenc olimpiai bajnok labdarúgó. Az újpesti klub tájékoztatása szerint Benét január óta a fővárosi Árpád kórházban kezelték, ahol hétfő délután 15 órakor hunyt el. A 76-szoros válogatott játékos az 1964-es tokiói játékokon nyert aranyérmet az olimpiai együttessel. A lila-fehérek színeiben nyolcszoros bajnok, illetve ötszörös gólkirály volt, és a BEK-elődöntőig jutott együttesben is szerepelt. 418 bajnoki mérkőzésén 303 gólt szerzett, az Európa-válogatottban is játszott.

Bene 17 évesen Kaposvárról került a Megyeri útra, ahol 17 esztendőn át szerepelt. Nyolcszoros bajnok, ötszörös gólkirály, a BEK-elődöntőig jutott csapatban is szerepelt, 418 bajnoki mérkőzésén 303 gólt szerzett, az Európa-válogatottban is játszott.

A legendás csatár a nemzetközi porondon a tokiói olimpián (1964) tette le névjegyét, 12 góllal járult hozzá az aranyérem megszerzéséhez. A válogatottban 76 mérkőzésen lépett pályára, s az angliai világbajnokságon (1966) nyújtotta a legemlékezetesebb teljesítményt: a címvédő, több mint egy évtizeden át veretlen brazilok ellen öt védőt kicselezve már a harmadik percben gólt szerzett, majd Farkas Jánosnak adott gólpasszt, aki kapásból bombázott Gilmar kapujába. Végül a szenzációs magyar győzelmet (3-1) hozó büntetőt is kiharcolta.

Rendkívül sikeres pályafutásának befejezéseként Finnországban játszott, Magyarországon a Volán, a Soroksár, majd a Kecskeméti SC együtteseit erősítette, és a negyedik X-en túl akasztotta szögre góllövő cipőjét. Edzőként Újpesten, Norvégiában, a női válogatottnál és az olimpiai csapatnál is tevékenykedett.

Az Újpesti Dózsa legendás csatárának halálát az MLSZ tisztújító közgyűlésén jelentette be Vörös Tamás, az ülés levezető elnöke.

Bene Ferenc egykori csapattársait sokkolta a legenda halálhíre.
Dunai Antal: "Nemcsak a válogatottban, hanem Újpesten is együtt játszottunk, felfoghatatlan Feri halála. Nagyon jóban voltunk, csütörtökön találkoztunk utoljára, tudtam, hogy vannak kisebb egészségügyi problémái, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez történhet."

Páncsics Miklós: "Nagyon meg vagyok rendülve, számtalan felejthetetlen meccset játszottunk a válogatottban, nem tudok mást mondani."

Mészöly Kálmán: "Ez borzasztó! Feri nagyon stramm fiú volt, semmi jele nem volt annak, hogy bármi baj lenne vele. Nagyon fog hiányozni, nemcsak egymás mellett a válogatottban, hanem egymás ellen a klubcsapatainkban is emlékezetes meccseket játszottunk."

Kisteleki István, az MLSZ új elnöke a következőket mondta: "Meg vagyok rendülve, sem Bene Ferenc kora, sem az egészségi állapota alapján nem lehetett erre a hírre számítani. Több bizottságban is együtt dolgoztunk, nagyon jó embert veszítettünk el. Az MLSZ természetesen saját halottjának tekinti Bene Ferencet, úgy érzem, ez a minimum, amivel tartozunk neki."

A 2005. szeptember 4-én a IV. kerület díszpolgárává avatott Bene Ferencet az Újpest FC saját halottjának tekinti.