Vágólapra másolva!
Csütörtökön a Megyeri úti temetőben több százan kísérték utolsó útjára Bene Ferenc olimpiai bajnok labdarúgót.

A február 27-én, életének 62. évében elhunyt futballistát Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Dunai Antal, az egykori csapattárs, jó barát, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) alelnöke búcsúztatta.

"Kevesen tudtak olyan sok és szép gólt rúgni, mint ő, és ugyancsak kevesen tudtak úgy örülni azoknak. Ferike akart, szeretett és tudott, nagyon tudott gólt rúgni - mondta Schmitt Pál. - Mondják: a szerénység csaknem mindig egyenes arányban áll a tehetséggel. Legalábbis ennek így kéne lennie. A te esetedben, drága Ferike, ez a mondás nagyon is találó. A szerencsések, akik téged közelebbről ismerhettek, pontosan tudják, hogy sohasem vakított el a siker, hogy mint egy gyerek, úgy tudtál örülni a közös győzelmeknek, és mindvégig szerény voltál, ahogy mondani szokták, mert volt mire."

Bene Ferenc 76-szor szerepelt a válogatottban, az 1964-es tokiói játékokon nyert aranyérmet az olimpiai együttessel. A lila-fehérek színeiben nyolcszoros bajnok, illetve ötszörös gólkirály volt, és a BEK-elődöntőig jutott együttesben is szerepelt. 418 bajnoki mérkőzésén 303 gólt szerzett, az Európa-válogatottban is játszott.