Vágólapra másolva!
Csődveszélybe került a labdarúgó Borsodi Ligában szereplő Budapest Honvéd, ugyanis a többségi tulajdonos Piero Pini üzletrészét megvenni szándékozó befektetői csoport - amelyet Csiba Gábor, az Interspar vezérigazgatója vezet - elállt vételi szándékától.

"A kialakult helyzetben - annak ellenére, hogy a klub érvényes licenccel rendelkezik - a csapatot működtető társaság elérte a működőképessége határát, kénytelen vagyok a hatóságok irányába a szükséges lépéseket megtenni" - áll Kiss Zsolt, a kispesti együttes kisebbségi tulajdonosa közleményében, amely a klub honlapján is olvasható.

Kiss elmondta, mivel az adósságokra jelenleg nincs fedezet, ügyvezetőként kötelessége csődeljárást kezdeményezni. A kérdésre, hogy erre mikor kerülhet sor, úgy reagált, előbb össze kell hívnia a társaság taggyűlését.

A csődeljárás a patinás, 13-szoros bajnok, 5-szörös kupagyőztes egyesület végét jelentheti, mivel a versenykiírás szerint így sem az első, sem a másodosztályban nem indulhatna a csapat.

Arra a felvetésre, hogy hétvégén pályára lép-e a Honvéd, Kiss azt mondta: "Remélem. A játékosokat pénteken tájékoztatom a kialakult helyzetről".

A klubtól származó információk szerint a befektetői csoport Pini miatt döntött a tárgyalás beszüntetése mellett, az olasz üzletember ugyanis többször módosította az álláspontját, illetve valótlanul festette le az egyesület anyagi helyzetét. Mindössze 26,6 millió forintos adósságról számolt be, holott június 30-ig, az idény végéig a folyamatban lévő peres ügyekkel együtt várhatóan 157,7 millió halmozódik fel.