Vágólapra másolva!
Dámosy Zsolt pályázik a Ferencvárosi Torna Club elnöki posztjára. Ezt a menedzser-üzletember pénteken jelentette be sajtótájékoztatón. Tervei szerint egy 12 fős elnöki tanácsadói csoport segítené munkáját. Elképzeléseit a közeljövőben megismertetné az FTC szakosztályaival, hogy a közgyűlésen már ismert jelöltként indulhasson.

"A célom, hogy egy olyan profi csapatot építsek fel, amely bárkivel leülhet tárgyalni adott esetben. Úgy gondolom, jelenleg Magyarországon újraéledt a Ferencváros szeretete, ezt a tüzet kell táplálnunk. Ugyanakkor, ha Ináncsy elnök úr nem vonul vissza, könnyen lehet, hogy ez volt a klub utolsó fellángolása" - mondta Dámosy, aki hangsúlyozta, kampányának fontos eleme lesz az őszinteség és az átláthatóság.

A tervezett elnöki tanácsadói csoport lehetséges tagjai közül egyelőre csak Moncz Attila sportújságírót, Hermány Csabát, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság igazgatóságának tagját, valamint Kovács "Kokó" Istvánt, korábbi ökölvívó világbajnokot nevezte meg az elnökjelölt.

"Egyszerűen elfogadhatatlannak tartom, hogy az elnök egyedül tárgyaljon a klub jövőjéről, hiszen ennyi mindent képtelenség átlátni" - folytatta Dámosy, aki elárulta, hogy megválasztása esetén elsőként a klub alapszabályát módosítanák.A jelenlegi alapszabály szerint ugyanis a közgyűléseken a szakosztályok küldöttei szavaznak, akik a legtöbb esetben sportolók: "Számomra hihetetlen, hogy fontos gazdasági kérdésekben mondjuk úszóknak, vagy kerékpárosoknak kelljen dönteniük. Az utolsó óra utolsó percében vagyunk, nem szabad tétlenkedni".

Az ökölvívó Kovács István menedzsereként ismertté vált Dámosy feltételezései szerint 1,5 milliárd forintra lenne szükség a klub rendbetételéhez. A sajtótájékoztatón Horváth K. József, az FTC kommunikációs igazgatója Ináncsy Miklós nevében azt mondta, a jelenlegi elnök szívesen ad tanácsot Dámosynak.

A sajtóhírek szerint egymilliárd forintos adóssággal küszködő FTC-nek eddig két pályázaton sem sikerült értékesítenie az Üllői úti nyolchektáros területet. A labdarúgócsapatot nevezési hiányosságok miatt a másodosztályba sorolták, az elnökség pedig a lemondások következtében határozatképtelenné vált. Ináncsy Miklós elnöknek szerdához képest 30 napon belül közgyűlést kell összehívnia, amely megválasztja az új vezetőséget.