Vágólapra másolva!
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott harmadik mérkőzését is megnyerte a Cipruson zajló Európa-bajnoki előselejtező-tornán, így csoportgyőztesként jutott az elitkörbe. Várhidi Péter csapata a harmadik fordulóban Örményországot verte 4-1-re.

Az MLSZ honlapja szerint fiataljaink az Esterházy Mátyás - Sipos Tamás, Pintér Ádám, Tóth Imre, Vadnai Dániel (Mészáros Márk, 16.) - Filkor Attila, Nagy Sándor, Gyömbér Gábor - Stieber Zoltán - Farkas Balázs (Dudás Ádám, 71.), Németh Krisztián (Úr László, 84.) összeállításban léptek pályára az örmények ellen, és az első félidőben Németh Krisztián révén kerültek előnybe.

Az MTK csatára az 52. percben szerezte saját maga és csapata második gólját, így hét találattal ő lett a torna gólkirálya. A 61. percben a csereként beszálló Mészáros Márk is eredményesnek bizonyult, majd a Dinano Kijev felnőttcsapatában is bemutatkozó Farkas Balázs lőtte a mieink negyedik gólját. A győzelmet még az sem veszélyeztette, hogy Nagy Sándor kiállítása miatt tíz emberrel fejezte be a találkozót a Várhidi-csapat.

Az időközben a felnőttcsapatnál megbízott szövetségi kapitánynak kinevezett tréner a szövetség honlapjnak nyilatkozott a mérkőzés után. "Kicsit nehézkesen kezdtünk, hiszen a játékosok nincsenek hozzászokva az ilyen sorozatterheléshez, de nagy örömömre 25 perc után már egy nyugodt és lazán futballozó együttest láttam a pályán. A második félidő aztán parádésra sikerült, szép akciókat vezettünk és a befejezések is sikerültek. Ki kell emelnem, hogy labdarúgóim taktikailag és emberileg végig fegyelmezettek voltak. Köszönöm a játékosok edzőinek a kluboknál végzett munkát, a csapat sikere velük és a szövetségi edzőkkel is közös."

A magyar válogatott így hibátlánul végzett a csoport élén, a másik továbbjutó Azerbajdzsán lett, amely 1-1-es döntetlent játszott Ciprussal a zárófordulóban.

eredmény:
Magyarország - Örményország 4-1 (1-0)
a magyar gólszerzők: Németh K. (2), Mészáros, Farkas B.
piros lap: Nagy S.

A másik mérkőzésen:
Azerbajdzsán - Ciprus 1-1

A csoport végeredménye:
1. Magyarország 9 pont (12-2)
2. Azerbajdzsán 4 pont (3-7)
3. Örményország 3 pont (3-6)
4. Ciprus 1 pont (2-5)

Az első két helyezett jövőre újabb selejtezőket játszhat majd a júliusi Eb-részvételért.