Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga 21. fordulójában eddig hat találkozót rendeztek, és mindegyik helyszínen egygólos győzelmet láthattak a nézők, ráadásul öt találkozó vége egyformán 2-1 lett (pénteken a Honvéd kezdte a sort a DVSC elleni sikerével). A REAC Torma Gábor duplájával verte Rákospalotán a ZTE-t, míg a szintén vendéglátó Diósgyőr a Paks ellen diadalmaskodott háromgólos összecsapáson. A Vác és a Kaposvár meglepetésre nyert idegenben pályára lépve, előbbi Tatabányán, utóbbi Székesfehérváron gyűjtötte be a három pontot. Egyedül Újpesten született csak egyetlen gól, a lila-fehérek a Sopron ellen diadalmaskodtak a Megyeri úton. A Győr-Pécs meccsre vasárnap, az MTK-Vasas 90 percre pedig hétfőn kerül sor.

Borsodi Liga, 21. forduló:
Forrás: [origo] REAC - ZTE FC 2-1 (2-0)
Budai II László-stadion, 600 néző
v.: Iványi
REAC: Illyés - Dinka, Cseri, Kapcsos, Sallai - Regedei (Schrancz, 68.), Polonkai, Somorjai, Tóth N. (Virágh, 91.) - Nyerges, Torma (Horváth G., 76.).
ZTE: Varga Z. - Kocsárdi, Sebők V., Botis - Máté, Nagy L. (Sebők J., 46.), Molnár, Franciskovic, Koplárovics (Dovicovic, 63.) - Lekic, Waltner.
gól: Torma (4., 12.), illetve Waltner (85.)
sárga lap: Illyés (56.), Somorjai (82.), Kapcsos (92.), illetve Botis (47.), Franciskovic (70.), Lekic (92.)

4. perc: Torma 24 méterről, középről, szabadrúgásból a kapu jobb alsó sarkába lőtt (1-0).

12. perc: Nyerges adott be az alapvonalról, jobbról, a kapujából kimozduló Varga röviden ütötte ki a labdát, Torma pedig 10 méterről, kapásból a bal alsó sarokba lőtt (2-0).

56. perc: a kapujából kifutó Illyés ütközött Franciskoviccsal, a játékvezető 11-est adott. Sebők József állt a labda mögé, s jobbal, laposan, centikkel a jobb alsó sarok mellé lőtt.

85. perc: Kocsárdi jobb oldali beadása után a felugró Lekic megzavarta Illyés kapust, így a labda Waltner elé pattant, aki közvetlen közelről a kapu közepébe passzolt (2-1).

Torma révén korán vezetést szerzett a hazai gárda, a zalaiakat olyannyira megfogta a bekapott gól, hogy néhány perccel később Torma megduplázta a rákospalotaiak előnyét. Bár a ZTE átvette a játék irányítását, de ez helyzetekben nem, csupán mezőnyfölényben mutatkozott meg a szünetig.

A fordulás után sokkal többet támadott Simon Antal együttese, ám a csereként beállt Sebők József még büntetőből sem tudott szépíteni. A végjátékban a REAC minden energiáját a védekezés emésztette fel, a ZTE gólja már későn érkezett. Összességében megérdemelt sikert aratott Aczél Zoltán csapata.