Vágólapra másolva!
Szerdán már Gera Zoltán, az angol West Bromwich Albion légiósa is együtt edzett a szombati, Görögország és a jövő szerdai, Norvégia elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretével.

Buzsáky Ákos fájlalja a combját, de a stáb tagjainak reményei szerint ennek csak izomfáradtság az oka. Várhidi Péter szövetségi kapitány a szerda délelőtti, hetvenperces foglalkozáson a támadásvezetéseket gyakoroltatta. A délutáni programban nagypályás taktikai játék szerepel, valamint az uszoda örömeit is élvezhetik a játékosok.

Eljött az edzőtáborba Tornyi Barnabás, a Tatabánya szakvezetője, aki beszámolt a szövetségi kapitánynak az általa a helyszínen megtekintett márciusi Görögország-Törökország Eb-selejtezőről, amelyen a török válogatott 4-1-re győzött.

A csapat tagjai csütörtökön délelőtt indulnak Budapestre, s délben repülnek Görögországba. Várhidi Péter húszfősre szűkítette keretét, így Balajcza Szabolcs, Vaskó Tamás, Sándor György, Filkor Attila, Kanta József és Farkas Balázs nem utazik a csapattal.

A magyar válogatott 20 fős kerete:
kapusok: Végh Zoltán (MTK Budapest), Fülöp Márton (Sunderland AFC)
védők: Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Balogh Béla (MTK Budapest), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Bodor Boldizsár (Roda JC), Szélesi Zoltán (FC Energie Cottbus), Vanczák Vilmos (K. Sint Truiden)
középpályások: Tóth Balázs (Kayseri Erciyesspor), Buzsáky Ákos (FC Plymouth Argyle), Vass Ádám (Stoke City), Dzsudzsák Balázs (DVSC-TEVA), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Huszti Szabolcs (Hannover 96), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Vadócz Krisztián (FC Motherwell)
támadók: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Tisza Tibor (Újpest FC), Priskin Tamás (Watford FC), Rajczi Péter (FC Barnsley)

Forrás: MTI

A válogatott két következő Eb-selejtezője
Június 2., szombat
Görögország - Magyarország 20.30
Heraklion, Pankritio-stadion

Június 5., szerda
Norvégia - Magyarország, 19.00
Oslo, Ulleval-stadion

Közben az európai szövetség (UEFA) kijelölte a magyarok két mérkőzésének játékvezetőit: szombaton Görögországban a dán Claus Bo Larsen fújja a sípot, míg szerdán Norvégiában a spanyol Eduardo Iturralde Gonzalez.

[origo] / (MTI)