Vágólapra másolva!
Huszti Szabolcs, a német Hannover 96 légiósa nem utazik el a magyar labdarúgó-válogatottal csütörtökön a szombati Görögország elleni Európa-bajnoki selejtező mérkőzésre. A középpályás az MLSZ tájékoztatása szerint arra hivatkozva mondta le szereplését, hogy bizonytalannak érzi a helyét a kezdőcsapatban. Helyette Farkas Balázs, az ukrán Dinamo Kijev játékosa került be a 20 fős szűkített keretbe.

Miután a zürichi FIFA-kongresszuson tartózkodó Kisteleki István, az MLSZ elnöke és Várhidi Péter szövetségi kapitány telefonon konzultált a váratlan közjátékról, a szövetség sajtófőnöke, Serényi Péter arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az ügyben hivatalos állásfoglalás csak a két Eb-selejtező után várható, addig az MLSZ részéről senki nem kommentálja a történteket.

"Most az a legfontosabb, hogy mindenki a csapat előtt álló feladatokra koncentráljon, de a kialakult helyzet értékelésére és a szükséges konzekvenciák levonására is természetesen sor kerül majd" - tette hozzá a sajtófőnök.

A válogatott csütörtökön délben Athén érintésével repül a szombati találkozó színhelyére, Kréta szigetére.

A magyar válogatott 20 fős kerete
kapusok:
Végh Zoltán (MTK Budapest), Fülöp Márton (Sunderland AFC)
védők: Csizmadia Csaba (SV Mattersburg), Balogh Béla (MTK Budapest), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Bodor Boldizsár (Roda JC), Szélesi Zoltán (FC Energie Cottbus), Vanczák Vilmos (K. Sint Truiden)
középpályások: Tóth Balázs (Kayseri Erciyesspor), Buzsáky Ákos (FC Plymouth Argyle), Vass Ádám (Stoke City), Dzsudzsák Balázs (DVSC-TEVA), Tőzsér Dániel (AEK Athén), Farkas Balázs (Dinamo Kijev), Hajnal Tamás (Karlsruhe), Vadócz Krisztián (FC Motherwell)
támadók: Gera Zoltán (West Bromwich Albion), Tisza Tibor (Újpest FC), Priskin Tamás (Watford FC), Rajczi Péter (FC Barnsley)