Vágólapra másolva!
A jövőben az MTK és az FC Liverpool labdarúgóklub közösen működteti az agárdi Sándor Károly Akadémiát. Az aláírt megállapodás értelmében a Bajnokok Ligája-döntős angol egyesület vállalja a képzés ráeső részének terheit, de részleteket nem árultak el a létesítményben tartott keddi sajtótájékoztatón.

Annyit azért tudni lehet, hogy például edzők érkeznek majd az agárdi futballakadémiára és a liverpooli Vörösök igényt tartanak majd a legtehetségesebb játékosokra, azaz Németh Krisztián és Simon András után újabb magyar labdarúgók kerülhetnek majd a világhírű angol klubhoz, amelynek ez az első ilyen jellegű együttműködési szerződése.



"Túlzás nélkül nevezhető mérföldkőnek ez a megállapodás az MTK, de talán az egész magyar labdarúgás vonatkozásába is, hiszen olyan lehetőséghez jutnak a jövőben a fiatalok, amelyről eddig az agárdi körülmények között is csak álmodhattak" - nyilatkozta Domonyai László, a kék-fehérek igazgatója.

A szerződés első igazi "haszonélvezője" Gulácsi Péter, az MTK tehetséges kapusa lesz, aki július 4-től tíz napot tölt majd el a Vörösök melwoodi edzőközpontjában.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közelmúltban számos európai elitcsapat próbálta meg hasonló együttműködésre bírni az MTK-t, amely legfőképpen Rafael Benitez, a Liverpool spanyol szakvezetője miatt tette le voksát az angolok mellett. A tréner korábban kilenc évig irányította a Real Madrid utánpótlásképzését, így óriási szaktekintélynek számít a fiatal tehetségek felkutatásában és kinevelésében.

"Elmondhatatlan megtiszteltetés számunkra, hogy Rafael Benitez és stábja méltónak talált bennünket az együttműködésre. Azt hiszem, mostantól minden itt tanuló fiatal még büszkébb lehet magára" - mondta Tamási Zsolt, az akadémia igazgatója.

Mivel teljesen komplex megállapodásról van szó, az is elképzelhető, hogy azok a futballisták, akik esetleg már megcsillantották tudásukat a Liverpool korosztályos együtteseiben, ám valamiért nem tudnak bekerülni az első csapatba, azok a magyar NB I-ben kapnak majd lehetőséget.