Vágólapra másolva!
Idén is a bajnok Debrecen nyerte a labdarúgó Szuperkupát, miután az 1-1-re végződött szerdai első meccset követően a vasárnapi, hazai visszavágón 3-0-ra legyőzte a kupagyőztes Budapest Honvédot. A hajdúsági együttes sorozatban harmadszor hódította el a Szuperkupát.

Labdarúgó Szuperkupa, 2. mérkőzés:
DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 3-0 (3-0)
Debrecen, 7000 néző
v.: Solymosi P. (Tompos Z., Szalai Z.)
Debrecen: Balogh J. - Bernáth, Komlósi, Mészáros N., Vukmir - Dombi (Czvitkovics, 75.), Kiss Z., Sándor T. (Leandro, 66.), Dzsudzsák - Stojkov (Sidibe, 59.), Kouemaha.
Honvéd: Tomic - Schindler, Pomper (Vincze G., 46.), Smiljanic, Vincze Z. - Dobos, Benjamin, Genito (Diego, 58.), Ivancsics - Abraham (Magasföldi, 35.), Hercegfalvi.
gól: Dzsudzsák (6., 17.), Kiss Z. (31.)
sárga lap: Kiss Z. (50.), illetve Benjamin (24.), Genito (58.), Vincze G. (66.)

2. perc: Dzsudzsák végezhetett el szabadrúgást a vendégek kapujától 20 méterre, a léc alá tartó labdát Tomic szépen ütötte szögletre.

6. perc: ismét pontrúgáshoz jutott a Debrecen, és mivel a hajdúságiak nem kérték a kilenc métert, Dzsudzsák a sorfalat rendező vendégek meglepetésére a jobb sarokba tekerte a labdát (1-0).

17. perc: Dzsudzsák második találatával növelte előnyét a hajdúsági együttes - a fiatal középpályás a Honvéd kapujától 22 méterre kapta meg a labdát, a lövését azonban Tomic elnézte, így a játékszer a kapu közepébe vágódott (2-0).

31. perc: hazai Kontra után Stojkov gurított vissza a tizenhatos előterében Kiss Zoltán elé, aki a hálóba lőtt (3-0).

41. perc: a Honvéd is bevette a Debrecen hálóját, de Hercegfalvi hiába értékesítette Magasföldi átadását, mert a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

68. perc: Kiss Zoltán gurított le egy szabadrúgás Dzsudzsáknak, akinek 20 méterről leadott lövése elzúgott a kapu fölött.

76. perc: Bernáth jobb oldali középre ívelését Sidibe fejelte a hálóba, azonban les miatt nem adta meg a gólt Solymosi játékvezető.

83. perc: Czvitkovics szöglete után Komlósi lőtt, de Tomic fogta a bal sarok felé tartó labdát.

92. perc: Hercegfalvi adott jó labdát Magasföldinek, de a kispesti támadó lövését biztosan fogta Balogh.

Forrás: MTI

Reszkethettek a honvédosok, amikor Dzsudzsák lába lövésre lendült

Az első perctől kezdve a házigazda Debrecen kezdeményezett többet, a vendégek jobbára csak a védekezésre koncentráltak. Nem igazán végezték azonban jól a feladatukat, hiszen Dzsudzsák előbb egy szemfülesen elvégzett szabadrúgásból, majd - Tomic hathatós közreműködésével - távolról is bevette a kapujukat. A Honvéd játékosai csak elvétve jutottak el Balogh kapujáig, amelyre veszélyt egyáltalán nem jelentettek, a mérkőzést teljesen irányításuk alatt tartó, jól kontrázó hazaiak pedig még tovább is növelték előnyüket.

A fordulás után sem változott a játék képe, a bajnokcsapat kézben tartotta a találkozót, többet birtokolta a labdát az elképzelés nélkül játszó riválisánál és magabiztosan őrizte előnyét, amelyet akár még tovább is növelhetett volna.

A kupát végül 4-1-es összesítéssel zsinórban harmadszor a DVSC nyerte el, és jó előjelekkel vághat neki a nemzetközi kupaküzdelmeknek.

A Szuperkupa eddigi győztesei:
1992: Újpesti TE (Újpesti TE - Ferencváros 3-1)
1993: Ferencvárosi TC (Ferencvárosi TC - Kispest-Honvéd FC 2-1)
1994: Ferencvárosi TC (Ferencvárosi TC - Vác FC-Samsung 2-1)
1995: Ferencvárosi TC (döntő nélkül, mivel duplázott)
1996-2001: nem rendezték meg
2002: Újpest FC (Újpest FC - Zalaegerszegi TE 3-1)
2003: MTK Hungária FC (MTK Hungária FC - Ferencváros 2-0)
2005: Debreceni VSC (Matáv Sopron - Debreceni VSC 4-2, 0-3)
2006: Debreceni VSC (Fehérvár FC - Debreceni VSC 0-1, 1-2)
2007: Debreceni VSC (Budapest Honvéd - Debreceni VSC 1-1, 0-3).