Vágólapra másolva!
Az MTK döntetlent játszott a Diósgyőr vendégeként a labdarúgó NB I 4. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Labdarúgó NB I, 4. forduló:

Diósgyőri VTK - MTK Budapest 2-2 (1-1)
Diósgyőr, 4000 néző
v: Arany
Diósgyőr VTK: Köteles - Hegedűs, Vámosi, Elek, Fodor (Simon A., 56.) - Lakatos, Vitelki, Ebala (Katona, a szünetben), Sipeki - Douva, Victor (Kanga, 71.)
MTK Budapest: Végh - Horváth, Lambulic, Pintér, Pollák - Bonifert (Ladóczky, a szünetben, Lencse, 85.), Zsidai, Pátkai, Kulcsár - Kanta (Szabó, 70.), Urbán
gól: Victor (30.), Elek (92.), illetve Urbán (45., 56.)

8. perc: Urbán került helyzetbe a kaputól 16 méterre, de lövése elsuhant a kapu mellett.

24. perc: Szép Urbán-Kulcsár összjáték végén utóbbi lőtt 11 méterről, de Köteles bravúrral védett.

25. perc: Kulcsár jobb oldali beadása után előbb Kanta 8 méteres lövését, majd a kipattanóra rajtoló Urbán próbálkozását is szenzációsan védte a hazai kapus.

30. perc: Megszerezte a vezetést a DVTK: Ebala mesterien ugratta ki Victort, aki Lambulic szorításában 16 méterről a jobb felsőbe bombázott (1-0).

44. perc: Kanta jobb oldali szabadrúgását Pollák alig fejelte a kapu mellé.

45. perc: Egyenlített a vendégcsapat: Urbán csapott be két védőt a tizenhatos bal oldalánál, majd védhetetlenül lőtt a bal felsőbe (1-1).

55. perc: Fordított az MTK: Kanta jobb oldali szöglete után Pollák fejesét védte szépen Köteles, de a kipattanó Urbán elé került, aki közelről a hálóba lőtt (1-2).

63. perc: Douva egy csel után 16 méterről kevéssel lőtt a kapu mellé.

71. perc: Szabó kapta meg a labdát a bal oldalon, majd 18 méterről a keresztlécre csavarta a labdát.

76. perc: Ladóczki játszott Urbánhoz, aki 10 méterről lőtt, de Köteles menteni tudott.

79. perc: Vámosi távoli bombáját Végh kiejtette, de a labda elkerülte a kaput.

82. perc: Egy jobb oldali beadásra rosszul jött ki Végh, a labda így Douva elé került, aki 14 méterről fölé bombázott.

92. perc: Egyenlített a Diósgyőr! A hazaiak szöglete után a kavarodásban Elek elé került a labda, aki félfordulatból a kapu bal oldalába lőtt (2-2).

Az első percektől a vendégek játszottak mezőnyfölényben, és a félidő közepén a Diósgyőr csak a bravúrok sorát bemutató Kötelesnek köszönhette, hogy nem került hátrányba. Aztán a frissen szerződtetett Victor ritkán látott nagy góljával ugyan előnybe kerültek a hazaiak, de Urbán utolsó percben lőtt, szintén szépségdíjas találatával döntetlennel zárult az első negyvenöt perc.

A szünet után gyorsán átvette a vezetést az MTK, ám ez kicsit sem vetette vissza a diósgyőri játékosok lelkesedését. Pajkos János együttese mindent megtett az egyenlítésért, és a hosszabbítás utolsó pillanatában Elek találatával megmentették az egyik pontot a megalkuvás nélkül harcoló hazaiak.