Vágólapra másolva!
Markáns véleményéről, szókimondásáról mindig is híres volt Pintér Attila, a Ferencváros egykori kőkemény középhátvédje és edzője. A szakvezető, aki a Fradival, majd a Sopronnal is Magyar Kupát nyert nem rejtette véka alá véleményét se szeretett klubjával, se a válogatottal kapcsolatban.

Fradi

"Sajnos hozzá nem értő emberek irányították az FTC-t és most sem látok javulást. Idegenek töltenek be pozíciókat, akik elképesztő lehetőségeket kaptak, miközben Dalnoki Jenőt, Nyilasi Tibort, Varga Zoltánt vagy Mucha Józsefet nem tisztelték eléggé. Most olyan játékosokat hoztak vissza, akik nem a jövőt építik. Hiába a sok tehetséges labdarúgó, sorra hagyják itt a csapatot, más klubokat erősítenek, mert nem kellettek az Üllői úton" - nyilatkozta Pintér Attila az [origo]-nak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=uOYBAD9ghloEmZLM


A tréner úgy véli: "a Ferencvárosnak a jövőjét kell építeni, és nem a múltját."

Válogatott

Pintér Attila szerint a mindenkori magyar válogatottnak mindig a legjobb formában lévő játékosokból kell összeállítani "Persze a szövetségi kapitánynak is van elképzelése, már, ha az övé..." - célzott az utóbbi napok furcsaságaira a szakember.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=71kUaWWnVUL76LFo


"Látni kellene a pályán azokat a dolgokat, amelyekről a kapitány beszél. Én például nem nagyon látom a rövid passzos játékot, pedig állítólag ezt gyakoroltatja Várhidi Péter."

"Másképp kellene felépíteni az edzőtáborokat. A hétfői napokat az itthon játszókkal is meg lehetne oldani. Olyan taktikai dolgokat kellene gyakoroltatnia, ami előrevinne."

Ronaldo

Pintér önvallomást is tett: "Nem vagyok egyszerű ember, nekem nem mondhatják meg, ki játsszon a csapatban! Mindenkitől megkövetelem a rendet. Meg kell tanítani rendszerben futballozni a magyar játékost, ehhez pedig idő kell.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=ZwfqpmqtEqG6jIIJ


Amíg egy játékos szaladgálhat az elnökhöz, hogy sok vagy kevés az edzés: addig nem lesz jó a magyar foci. Elképzelhető, hogy Ronaldo állandóan az elnökhöz rohangál?! Dehogy...

Azzal a játékossal vagyok partner, aki fejlődni akar, aki a klubjáért mindent megtesz."