Vágólapra másolva!
Össznépi dicséret "zúdult" a német Karlsruhe futballcsapatában remekül bemutatkozó Hajnal Tamásra, akit Lothar Matthäus egyenesen Thomas Hässlerhez hasonlított.

"Tamás igazi labdazsonglőr, ő az új Hässler" - jelentette ki a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

A 150-szeres német válogatott legenda szavait támasztja alá Edmund Beckernek, az újonc vezetőedzőjének a véleménye is: "Csakugyan hasonlítanak egymásra, Tamás is kis termetű, kiválóan cselez és pontrúgás-specialista. Még meg kell tanulnia bizonyos helyzetekben higgadtabban cselekedni, de ezt ő is tudja, rendkívül önkritikus játékos."

A Kaiserslauternből 450 ezer euróért érkezett, 12-szeres magyar válogatott szerzemény ugyanakkor kitért az összehasonlítás elől: "Ugyanaz a keresztnevünk, és hízelgő rám nézve, hogy vele mérnek össze, hiszen nagyszerű futballista volt. Én azonban a saját stílusomban játszom."

A 26 éves középpályás szerezte vasárnap a Karlsruhe mindkét gólját a nürnbergi szezonnyitón (0-2). A Kaiserslautern előtt a belga St. Truident erősítette, korábban pedig hét idényt húzott le a Schalkénál, de nem sikerült neki az áttörés.

"Ma már úgy érzem, hogy két évvel hamarabb távoznom kellett volna" - emlékezett vissza a gelsenkircheni időkre Hajnal, aki szerepel Várhidi Péter szövetségi kapitány olaszok elleni szűkített keretében. A barátságos meccsre jövő szerdán 20.50-kor kerül sor a Puskás-stadionban.