Vágólapra másolva!
A labdarúgó Soproni Ligában szereplő Diósgyőri VTK és FC Fehérvár megsértette a licencszabályzat előírásait, ezért a magyar szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó testülete felszólította a klubokat a szabályok betartására.

A licencadó bizottság az MLSZ hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint megállapította, hogy a diósgyőriek szabálytalanul kötöttek 4 plusz 4 éves névszponzori szerződést a Borsodi Sörgyárak Zrt-vel.

A jelenleg érvényes előírások értelmében minden klubnak olyan néven és azzal az emblémával kell szerepelnie a bajnokságban, melyet a licencadó bizottság a szezon előtt elfogadott és jóváhagyott, ezen a következő licenceljárásig nem szabad változtatni.

Mivel a diósgyőriek a bajnokság közben vették fel főtámogatójuk nevét, a licencadó bizottság felszólította a borsodiakat, hogy hét napon belül szüntessék be jogsértő magatartásukat és a licenceljárás során leadott nevüket használják.

Sallói István, a diósgyőriek ügyvezető igazgatója azt mondta, a klub hivatalos honlapján ismertette ezzel kapcsolatos álláspontját. Itt a vezető az alábbiakat nyilatkozta: "Hónapok óta folyik az eljárás ellenünk, ami reményeim szerint a végéhez közeledik. Mindenki számára elfogadható megoldást kerestünk és keresünk az ügy megoldása érdekében. Az esetet már az MLSZ által idén felállított tulajdonosi tanács, a licencadó bizottság és a fegyelmi bizottság is tárgyalta.

A vizsgálat két részből áll, az egyik része a névadó szponzorációs megállapodásról szól, míg a másik része a stadionban, illetve a sportfelszereléseinken való megjelenésre irányult(...) Tekintve, hogy a fegyelmi bizottság többszöri tárgyalás után, reményeink szerint kedden 13 órakor meghozza az ügyben a határozatát, a fenti ajánlásra az ítélet ismeretében tudunk reagálni.

Bár nem akarunk konfliktust senkivel, de tény, hogy a Borsodi számunkra nagyon fontos stratégiai partner és szeretnénk hosszú távon magunk mellett tudni. Két évet dolgoztunk, azért hogy mellénk álljon és bízunk benne, hogy még minimum nyolc évig itt is marad!"

A fehérváriak esetében részleges szabálysértést állapított meg a testület, ezért szakértők bevonásával a futballcsapatot működtető kft-nél a pénzügyi és jogi kritériumok teljes körű átvizsgálását rendelte el.

A bizottság vizsgálódott Sopronban is, itt azonban azt állapította meg, hogy a klublicencszabályzatot nem sértették meg. Ugyanakkor felhívta a klub figyelmét, hogy a tulajdonosváltással kapcsolatosan maximálisan tartsa be a licencelőírásokat.