Vágólapra másolva!
Három bajnoki aranyérem, nyugodt háttér, biztos anyagi lehetőségek. Ezek jellemzik a DVSC-TEVA labdarúgócsapatát. A magyar viszonyokkal ellentétben a hajdúsági együttes évek óta nem küzd adóssággal, kiváló játékospolitikával nemcsak az élmezőnyben tud maradni, de gazdaságilag is erősödik. Ha hinni lehet a híreknek, akkor a 2007-2008-as szezont is pozitívan zárja, köszönhetően annak, hogy Dzsudzsák Balázst sikerült eladnia a PSV Eindhovennek. Nézzük, mi a debreceni csoda titka!

A Debrecen Online kiváló összeállítást készített a helyi élvonalbeli labdarúgócsapata átigazolási politikájáról, kezdve az első igazi nagy sztár, Sándor Tamás eladásától egészen Dzsudzsák Balázs és a holland PSV Eindhoven frigyéig.

A lap úgy tudja, 1997-ben Sándorért 800 ezer dollárt kapott a Loki, ennyiért vásárolta meg a Torino, hogy aztán az olasz klubban egy percet se játszva a török Genclerbirligin át az izraeli Beitar Jeruzsálemet erősítse négy évig.

A Loki másik piacképes játékosa, Dombi Tibor 1999-ben szerződött az Eintracht Frankfurthoz, a Rhein Zeitung szerint 150 ezer márkát fizetett érte az akkor még másodosztályú klub. 15 mérkőzésen kapott lehetőséget, de a hírek szerint képtelen volt megértetni magát a társakkal, így Felix Magath nem tartott rá igényt. Hazatérése után Utrechtbe ment, jelenleg ismét a hajdúságiakat erősíti.

Bodnár László 2000-ben igazolt a Dinamo Kijevhez, vételárát üzleti titokként kezelték, de információink szerint 300-400 ezer dollár érkezett a magyar csapat számlájára. A játékos később az orosz FC Szaturn Ramenszkoje, az ukrán Arsenal Kijev, majd a holland Roda Kerkrade játékos lett, jelenleg az osztrák bajnok Red Bull Salzburg labdarúgója.

2003 és 2005 között távozott Bernáth Csaba (FC Antwerpen), Selymes Tibor (AEL Limassol), Kerekes Zsombor (Tiencsin Teda), és Bajzát Péter (Rot-Weiss Oberhausen), de az igazi aranykor az első bajnoki aranyérem után köszöntött be.

A klub nemzetközi szinten is ismertté vált, hiszen leiskolázta a horvát Hajduk Splitet, s megmérkőzhetett a Manchester Uniteddel is. Ennek köszönhetően két év alatt fél csapatra való játékos igazolt Debrecenből külföldre.

2005-ben Igor Bogdanovic (Genclerbirligi, 350 ezer euró), illetve Böőr Zoltán (Manisaspor, 500 ezer euró) Törökországba távozott, míg Nikolov Balázs a norvég Ham Kam csapatával állapodott meg, a hírek szerint az északi csapat 125 ezer eurót fizetett érte.

Éger László 2006 augusztusában a spanyol másodosztályban szereplő Polideportivo Ejido gárdájához szerződött kölcsönbe, Máté Pétert 400 ezer fontért adta egy évre kölcsönbe a Loki a Readingnek, a szerződés szerint, ha azután is igényt tartanak rá, az angol klub további 750 ezer fontot fizet a debrecenieknek.

Halmosi Péter télen 400 ezer fontért szerződött a másodosztályú Plymouth Argyle csapatához, az összeg klubtörténeti csúcsot jelentett az angol klubnak.

A legújabb nagy bevételt Dzsudzsák Balázs és a PSV frigye jelentette: a válogatott középpályás a szerződés értelmében 2008. július 1-től lesz a holland klub játékosa, de a PSV-nek opciós joga van arra, hogy akár már januártól igényt tartson a válogatott labdarúgóra.

Információnk szerint az eindhoveniek 1,7 millió eurót (azaz 425 millió forintot fizettek a Debrecennek.