Vágólapra másolva!
Hajnal Tamás, a német Karlsruhe légiósa nyerte a 10. Quaestor Magyar Aranylabda szavazást, azaz a hazai sportújságírók szerint idén ő volt a legjobb magyar futballista. A legjobb edzőnek járó címet Várhidi Péter, a válogatott szövetségi kapitánya érdemelte ki.

A voksolást szervező nb1.hu internetes oldal tájékoztatása szerint Hajnal nagy fölénnyel, 112 ponttal nyert megelőzve Gera Zoltánt (West Bromwich Albion, 81 pont) és Huszti Szabolcsot (Hannover, 75).

A trénereknél Várhidi - a megszerezhető 26-ból - 14 szavazattal végzett az élen, másodikként Supka Attila (Budapest Honvéd, 4 voks), harmadikként pedig Garami József (MTK Budapest, 3) zárt.

További négy kategóriában már korábban kihirdették a győztest: az itthon játszó labdarúgók közül Dzsudzsák Balázs, a bajnoki címvédő DVSC-TEVA válogatott játékosa nyújtotta idén a legjobb teljesítményt, a legjobb Magyarországon játszó légiós pedig a kameruni Dorge R. Kouemaha lett, ő tavasszal Tatabányán szerepelt, nyáron azonban Debrecenbe igazolt.

A fiatal játékosok közül Vass Ádám, a Brescia légiósa kapta a legtöbb szavazatot, míg a játékvezetőknél Kassai Viktor végzett az első helyen.