Vágólapra másolva!
Az utóbbi hónapokban többször is várakozás felett teljesítő magyar labdarúgó-válogatott szombati Európa-bajnoki selejtezőjén váratlanul sima, 3-0-s vereséget szenvedett Moldovában. A szerdán a Puskás-stadionban az Eb-címvédő görögök ellen fellépő csapat tagjai közül a hazaérkezést követően Szélesi Zoltán és Fülöp Márton, valamint a szövetségi kapitány, Várhidi Péter állt az [origo] kamerája elé.

A Moldova-Magyarország mérkőzés összefoglalója Forrás: [origo]

Várhidi úgy véli, óriási lehetőséget jelent a magyar labdarúgás számára, hogy egy esetleges Görögország elleni sikerrel a magyar válogatott a 2010-es dél-afrikai világbajnoki selejtezők jövő vasárnapi sorsolásán a harmadik kalapba kerülhet a kiemelések során, de nem szabad engedni, hogy minden e körül forogjon.


Várhidi Péter szerint nem sikerült pótolni a hiányzókat

"Ez egy rendkívüli lehetőség, amit kár lenne elszalasztani, de a válogatottnál dolgozóknak most nem erre, hanem a görögök elleni minél jobb felkészülésre kell koncentrálniuk."

A magyar válogatott jelenleg a hatodik helyen áll a C csoportban, igaz, az ötödik Moldovának nincs több mérkőzése és ugyanannyi pontja van mint Várhidi Péter csapatának, míg a negyedik Bosznia egy ponttal előzi meg Geráékat és szerdai zárómérkőzését a továbbjutásra hajtó török válogatott otthonában játssza.


Szélesi Zoltán nem hibáztatta Fülöpöt, aki viszont önkritikus volt

A magyar-görög Eb-selejtező szerdán 20:15-kor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.