Vágólapra másolva!
Kádár Tamás, a ZTE 17 esztendős védője egy hetet Angliában töltött, és jó esélye van rá, hogy januárban 650 ezer fontért (232 millió forint) leigazolja a Newcastle United. A tehetséges játékos képességeit előbb a Boltonnál tesztelték, majd a Premiership tabelláján jelenleg 10. Szarkáknál töltött el néhány - sikeres - napot.

"Nagyon jól éreztem magam Angliában, teljesen más a labdarúgást körülvevő környezet a Boltonnál és a Newcastle-nél ahhoz képest, mint amit Magyarországon megszoktam" - nyilatkozta az [origo]-nak a fiatal futballista, akit immáron nemcsak Zalaegerszegen tartanak óriási tehetségnek.

"Hogy kikkel találkoztam a Boltonnál? Főleg a tartalékcsapattal készülhettem, ám egyszer az első csapat azon tagjaival is együtt tréningezhettem, akik nem utaztak el a gárda UEFA-kupa-meccsére, így volt szerencsém többek között Nicolas Anelka és Ivan Campo játékát is közelről megvizsgálni."

Angliai értesülések szerint akár 650 ezer fontot is hajlandó lenne kifizetni Kádárért leendő brit kérője, amely a jelek szerint nem a Wanderers, hanem a Newcastle United lesz. "A pénzügyi kérdésekről nem tudok semmit, nem is foglalkozom ezzel, ám úgy tudom, tetszettem mindkét csapatnak. Egy biztos: én minden tőlem telhetőt megtettem, s a visszajelzések alapján úgy tűnik, nem keltettem csalódást."

A Szarkáknál olyannyira komolyan veszik a fiatal kora ellenére a magyar U21-es válogatottnál is számításba vett ZTE-védőt, hogy Newcastle-ben végig a legnagyobbak, azaz Damien Duff, Geremi, Nicky Butt vagy épp Mark Viduka társaságában készülhetett Kádár Tamás.

Nem titkolja, szimpatikusabb is volt számára a fekete-fehér mezeseknél eltöltött idő, pláne, hogy a Hartlepool elleni barátságos meccsen "élesben" is bizonyíthatta képességeit, ráadásul kedvenc posztján szerepelhetett. "A Boltonban balhátvédként szerepeltem, a Newcastle-ben pedig belső védőként. Bevallom, utóbbi pozíciót sokkal inkább kedvelem."

S hogy mit kell tennie most a futballparadicsomba belekóstolt, korábban a Reggina által is tesztelt védőnek, hogy összejöjjön az általa már sokszor megálmodott angliai szerződés? Türelmesen várnia kell az angolok hívó szavára, akik már a január 1-jén kezdődő átigazolási szezon elején feltárcsázhatják a ZTE-vezetőket. S mivel a zalai klub csak 11-én kezdi meg a felkészülést a tavaszi idényre, a hátvéd addig is az iskolapadból várja a feljeményeket.

Ha minden jól alakul, akkor Kádár Tamás 2008-ban már nem a földrajz könyvet fogja bújni, hanem futball-leckét vesz majd Newcastle-ben - mondjuk az aranylabdás Michael Owentől.