Vágólapra másolva!
A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) szerdai ülésén határozatot hozott az Üllői úti FTC-ingatlan értékesítési eljárásának kiírásáról, immár hatodik alkalommal. A zárt körű pályázatra azok a cégek kapnak meghívást péntekig, amelyek az eddigi öt alkalommal már pályáztak vagy kaptak meghívót - hangzott el a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. székházában tartott sajtótájékoztatón.

"Fontos elemek változtak meg, olyanok, melyekért korábban is harcoltunk, hiszen sportszakmai véleményt formálhatunk az ügyben" - nyilatkozta Rieb György, az FTC elnöke.

A kiírásban újdonságként szerepel, hogy a vevőnek február 13-ig sportszakmai koncepciót kell benyújtania, valamint garanciát kell vállalnia arra, hogy 25 évig használati lehetőséget biztosít az FTC szakosztályai részére. Sikeres pályázat esetén eredményhirdetés február végére várható.

"A sportszakmai koncepcióban elvárjuk, hogy a pályázó, különösen a labdarúgásban jártas legyen, megfelelő tapasztalatokkal bírjon és mutasson be egy jövőképet a klubról" - folytatta Rieb, majd hozzátette: kilenc hónapos munkássága alatt ez a negyedik kiírt pályázat, és reméli, február végére megmenekülhet a Ferencváros. Az NVT és az FTC ebben a pályázatban közösen dolgozik, a klub megfigyelőket küldhet, akik lépésről lépésre tanulmányozhatják a beérkezett anyagokat, később pedig tanácsaikkal segíthetik a döntést meghozó testületet.

A kiírásban továbbra is szerepel, hogy a győztesnek az Albert-stadiont két éven belül legalább 1,2 milliárd + áfa értékben fel kell újítani, hogy az megfeleljen a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) előírásainak is, s az FTC tulajdonában lévő FTC Labdarúgó Zrt. összesen mintegy 20 millió forint névértékű részvénycsomagját legalább 800 millió forintért megvásárolja.

Ezen túl a befektetőnek vállalnia kell, hogy az FTC létesítményhasználati jog megváltásáért legalább 1,5 milliárd forint plusz áfát fizet az FTC részére.