Vágólapra másolva!
Filkor Attila, az Internazionale magyar válogatott labdarúgója a következő fél évben a másodosztályú Grosseto csapatában folytatja pályafutását kölcsönjátékosként. A 19 esztendős középpályást a Brescia és a Chievo is hívta, ám ő végül a 22 csapatos Serie B-ben jelenleg 15. helyezett Grossetót választotta.

"Nagyon örülök a lehetőségnek, az Inter vezetői is úgy látták, hogy kinőttem már a Primavera bajnokságot, a felnőttcsapatba pedig még nincs túl sok esélyem bekerülni. Három jelölt volt, a Brescia, a Chievo és a Grosseto közül végül utóbbi együttesnél folytatom" - nyilatkozta a bulvarsport.hu nevű oldalnak a 19 esztendős Filkor Attila.

"A milánóiakkal megbeszéltük, hogy nem tévesztenek szem elől, azt mondták, hogy ha az eddigi ütemben fejlődöm tovább, akkor szép jövőm lesz az Internél. Négy és fél órát kellett utaznom Milánóból, már korábban megérkeztem, hiszen kedd este írtuk alá a szerződést. A Grosseto jelenleg a középmezőnyben van, és 15. a tabellán, de remélem, hogy tavasszal javítani tudunk" - tette hozzá a technikás játékos.

Az első benyomásairól a következőket mondta: "Nagyon jól érzem magam, a csapattársak kedvesen fogadtak. Igaz, hogy rajtam kívül nincsenek fiatalok, de ez nem baj, több rutinos, az első osztályt korábban megjárt játékos is van a keretben, úgyhogy remek csapatba kerültem. Az edzőmmel is beszélgettem, ő is nagyon szimpatikus volt."

Forrás: MTI

Grosso ellen már bizonyított, most jöhet a Grosseto

A hírportál érdeklődésére, miszerint mennyire biztos a helye a kezdőcsapatban, Filkor a következőket válaszolta: "Ez nyilván a mutatott játékomtól függ majd, hétvégén a Brescia ellen játszik a csapat, akkor még nem biztos, hogy pályára léphetek, de később igyekszem bizonyítani."

A Grosseto jelenleg a 15. helyen áll a 22 csapatos Serie B-ben. A magyar válogatottban öt alkalommal szerepelt Filkor 2006 nyarán került a bajnoki címvédő kék-feketékhez, a felnőttek között 2006. november 9-én a Messina otthonában rendezett kupamérkőzésen debütált.