Vágólapra másolva!
Az Újpest FC labdarúgócsapatának célja, hogy a következő szezonban nemzetközi kupában szerepelhessen, ehhez legalább a második helyen kell végeznie, ugyanakkor inkább a bajnoki cím az elvárás. A klub 2010-ig szerződést hosszabbított Urbányi István vezetőedzővel.

"Az egyértelmű célunk a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása. Hangsúlyozom, hogy ez nem könnyelmű ígéret, hanem cél. Szeretnénk olyan környezetet teremteni Újpesten, amit Európában már a szurkolók és a szponzorok megszokhattak" - mondta Joe Böröcz, az Újpest FC társtulajdonos-ügyvezető igazgatója a klub hivatalos szezonnyitó sajtótájékoztatóján.


"A tulajdonosok konkrét célját jelzik az elmúlt időszak történései. Közel egymillió eurót költöttek játékosvásárlása, így nyugodtan kijelenthetem, hogy a legerősebb kerettel rendelkezünk Magyarországon. Reméljük, a futballisták mentálisan erősek lesznek ahhoz, hogy elérjük céljainkat. Megfelelő játékospolitikával szeretnénk olyan gárdát összehozni, amely a jövőben komoly eredményeket érhet el Európában" - nyilatkozott Sallói István sportigazgató.

A téli átigazolási szezonban Újpestre került Tibor Moldovan (Nyíregyháza), a bosnyák Mario Bozic (Fehérvár), Hajdú Norbert, Takács Marcell (mindkettő Tatabánya) és a szerb Ivan Dudic (Zalaegerszeg) is.

Az eseményen bejelentették, hogy Urbányi István vezetőedző 2010. június 30-ig meghosszabbította szerződését. "Egy évvel ezelőtt lettem az Újpest vezetőedzője, az azóta eltelt időszak amolyan előkészítés volt, az igazi munka most kezdődik. Szeretném azt megélni, hogy azok az emberek, akik az Újpesttel kapcsolatosan megnyilvánulnak, hitelesek legyenek, és tudjanak olyan gondolatokat megfogalmazni, ami követendő példa. Óriási megtiszteltetés a szerződéshosszabbítás, eddigi munkám elismerése ez, egyben megelőlegezett bizalom. Erre a pecsétet egy esetleges bajnoki cím tenné rá, majd egy második és egy harmadik..." - mondta Urbányi.

A játékosokat Kovács Zoltán csapatkapitány képviselte: "Újpesten mindig rangot jelentett játszani, ezt próbálom megértetni az új futballistákkal."

Csütörtökön az [origo] olvasói déltől egy óránt át kérdezhetik Sallói István sportigazgatót , aki a Vendégszobánkban teszi tiszteletét.