Vágólapra másolva!

Szurkolói botrány a keleti focirangadó után

Hét személyt állított elő a rendőrség a Nyíregyháza-Diósgyőr NB I-es labdarúgó-mérkőzésen történt rendbontások miatt, amelyben két szurkoló súlyosan, az intézkedő rendőrök közül szinten ketten pedig könnyebben megsérültek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője.

A két súlyosan sérült szurkolót kórházba szállították a szombati meccsről, s azt a nyomozók most tisztázzák, hogy milyen körülmények között szerezték sebeiket - mondta Fülöp Gergely. A főhadnagy tájékoztatása szerint a könnyebben sérült rendőrök a randalírozók megfékezése közben szerezték sebeiket.

A szóvivő elmondta, hogy az előállítottak közül egy petárdát hajigáló szurkolót gyorsított eljárásban 50 ezer forint pénzbüntetéssel sújtottak. A többieket, akik a stadionban törtek, zúztak, verekedtek és a rendőröket hajigálták, garázdaság miatt szabálysértési őrizetbe vették.

A Borsod Online szerint közlekedési baleset is történt (gyalogost gázoltak el), és egy rosszulléthez is kellett riasztani a mentőket.

http://video.szon.hu/@@/flvplayer.swf?video=http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-080413dvtk2_ps_flv.flv/variations/flash.flv&autostart=1


Forrás: Szabolcs Online

Fülöp Gergely tájékoztatása szerint a jelentős rendőri biztosítás mellett zajlott szombat esti mérkőzés végezetével a vendégszurkoló táborból mintegy 150-200 személy támadólag indult a kordonnál rájuk vigyázó 22 rendőr felé. Mivel agresszív magatartásukat többszöri felszólításra sem hagyták abba, a rendőrök saját testi épségük védelmében kénytelenek voltak gázsprayt és gumibotot használni - tette hozzá.

Megjegyezte még, hogy a stadionban ezen kívül is több esetben volt szükség kényszerítőeszközök használatára a dühöngőkkel szemben.

A találkozót a Nyíregyháza nyerte 2-1-re.