Vágólapra másolva!
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott harmadik mérkőzésén - nagy küzdelemben - 1-0-ra nyert Portugália ellen az Európa-bajnokság selejtezősorozatának elitkörében, ezzel bejutott a júliusi csehországi nyolcas döntőbe.

Egyszerű volt a képlet az U19-es válogatott számára a portugálok elleni Eb-selejtezőn, amennyiben Németh Krisztiánék legyőzik Portugáliát, akkor bejutnak a csehországi nyolcas döntőbe. Ennek megfelelően magyar helyzettel indult a meccs, az első percben Nagy Olivér szöglete után Szekeres bólintott a léc fölé.

A félidő feléig kellett várni a következő izgalmas jelenetre, Németh Krisztián ütközött egy portugál védővel a 16-oson belül, de a német játékvezető nem látott okot a beavatkozásra. Aztán ismét a Liverpoolban edződő csatár villant, egy bal oldali szöglet után négy méterről csúsztatott a jobb kapufa mellé.

Az első félidő egyetlen luzitán helyzeténél Carvalhes fűzött be két magyar védőt szép cselekkel, de balos lökete Szekeresről vágódott le. A játékrész hajrájában Nagy Olivér indításával Németh lépett ki két védő között, de hiába emelte a hálóba a labdát, az asszisztens lest jelzett, nem biztos, hogy igaza volt...

A 62. percben aztán már semmi sem mentette meg a portugálokat, egy hosszú oldalra tekert szögletet Gosztonyi fejelt vissza középre, Ricardo kapus alászaladt a labdának, Németh pedig három méterről a hálóba vágta (1-0). Két perccel később Romeu Ribeiro utánrúgásért piros lapot kapott, így emberhátrányba került a portugál gárda.

A hátralévő időben főleg ívelgetésekkel próbálkoztak a bordómezesek, de Gulácsinak csak egyszer kellett komolyabban védenie, a 91. percben Miguel Vítor lövését tolta a léc fölé a szintén Liverpoolban profiskodó hálóőr.

A német bíró a 94. percben fújta le a találkozót, amely után ünneplő magyarokat és magukba roskadó, zokogó portugálokat lehetett látni a székesfehérvári pályán, a lényeg, hogy az U19-es válogatott ezzel a győzelemmel első helyen zárta az elitkört, és ezzel kiharcolta a részvételt a csehországi Eb-döntő nyolcas mezőnyében.

U19-es Eb-selejtező, 3. forduló:
Magyarország - Portugália 1-0
gól:
Németh K. (62.)
piros lap: Romeu Ribeiro (64.)