Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott kapusa, Fülöp Márton lehet a valaha volt legdrágább magyar labdarúgó, ha igaz, amit Nagy-Britanniában írnak: az angol sajtó - többek között a Daily Mail - szerint a Stoke City hatmillió fontot ajánlott a Sunderlandnek a 25 esztendős kapuvédőért.

Fülöp Mártont két éve szerződtette félmillió fontért Roy Keane menedzser, ám a "Fekete Macskák" mezét - tétmeccsen - mindössze hatszor ölthette magára a hálóőr.

A labdarúgó az elmúlt szezonban már szerepelt a Stoke Cityben, februárban a Sunderland kölcsönadta őt az akkor még másodosztályú gárdának, ám sérülések miatt Keane pár nap után visszahívta a magyar légióst.

A Premier League-be feljutott Stoke City az elmúlt hetekben a liverpooli Scott Carson aláírásáért harcolt a West Bromwich Albionnal, ám alulmaradt, így azóta is kapust keres Tony Pulis vezetőedző, s úgy tűnik, egyre türelmetlenebbül. Az új célpont - ismét - Fülöp Márton.

Júniusban 1,7 millió fontot ajánlott érte az újoncgárda, ám azt nem fogadta el a Keane-csapat, a sikertelen Carson-üzlet miatt azonban ennek az összegnek a sokszorosát is hajlandó lenne kifizetni Fülöpért a Stoke.

A Guardian és a Daily Mirror "csak" hárommillió fontos City-bejelentkezésről tud, a Daily Mail viszont úgy értesült, hogy Pulis menedzser amolyan minden-mindegy alapon hatmillióval próbálja meglágyítani a Fülöphöz valamiért nagyon ragaszkodó Roy Keane szívét. (A csapat első számú kapusa a Heartstól annak idején 9 millióért megszerzett Craig Gordon.)

A Daily Mail szerint Fülöptől nem kíván megválni a Sunderland, mert Gordon mögött minőségi második számú kapussal akar nekivágni az augusztusban rajtoló PL-szezonnak.

Az már más kérdés, hogy az egykori MTK-hálóőr mindenképp távozni szeretne, mondván: ha válogatott akar maradni, akkor állandóan játékban kell lennie. Vajon a 3, illetve egy esetleges 6 millió font sem győzi meg a Sunderland-vezetőket arról, hogy megváljanak a kapustól? A napokban kiderül. Egy biztos, ha az üzlet létrejön, Fülöp Márton lesz a magyar futball valaha volt legdrágább játékosa. Csak összehasonlításképp: Gera Zoltánt 1,5 millió fontért vette meg anno a Fraditól a WBA, míg Halmosi Péterért 2 milliót fizetett a Hull City a Plymouthnak.

Egy fontért a magyar bankok középárfolyamon szerdán csak 292 forintot adnának (pár éve még 400 forintért volt váltható az angol valuta), ám átszámolva így is hihetetlen összeg jön ki, hatmillió font nem kevesebb, mint 1,752 milliárd forint.

Az ötöslottó 30. játékhetén a várható főnyeremény: 900 millió forint.