Vágólapra másolva!
Fülöp Márton, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa 3 millió fontért (879 millió forint) szerződhet a Stoke City csapatához a Sunderlandtől. A két klub már megegyezett, a Sunderland vezetőedzője, Roy Keane viszont határidőt szabott a futballistának: 24 órája van, hogy eldöntse, megy vagy marad.

"Márton még gondolkodik, hogy elfogadja-e a Stoke ajánlatát. Ha a következő 24 órában nem hoz döntést, akkor nálunk marad, mi mindenesetre megegyeztünk a City-vezetőkkel" - mondta a Sunderland Echónak Roy Keane, a Fekete Macskák vezetőedzője.

"Ha úgy dönt, hogy marad, akkor szívesen látom a csapatban, nálunk megvan rá az esélye, hogy 'top kapus' legyen. Tudomásul kell venni, a mai modern labdarúgók életében a pénz döntő tényező" - tette hozzá a Manchester United korábbi ír legendája.

Amennyiben a hálóőr és leendő csapata egyezségre jut a játékos fizetését illetően, úgy Fülöp lesz az utóbbi idők legdrágább magyar labdarúgója. Összehasonlításképp: idén július közepén 2 millió fontot fizetett a Hull City a másodosztályú Plymouthnak Halmosi Péterért, míg a Stoke állítólag 3 millió fontot adna az ex-MTK-s kapuvédőért.

A legdrágább magyar még mindig Détári Lajos: 1988-ban a Frankfurttól 8 millió eurónak megfelelő márkáért vette meg őt a görög Olimpiakosz, s ez a summa még a 3 millió fontnál is több, így a világválogatott játékos csúcsa egyelőre nincs veszélyben.