Vágólapra másolva!
A címvédő, és jelenleg ötödik helyen álló MTK Budapest labdarúgócsapatánál nem kiárusítás folyik, hanem egy generációváltás zajlik le - hangsúlyozta Domonyai László klubigazgató.

"Úgy értékeltük, hogy a bajnoki cím megnyerésével a Sándor Károly Akadémia első évfolyamának tagjai feltették a koronát eddigi teljesítményükre, és elérkeztek pályafutásuk során egy olyan ponthoz, mely után mind ők, mind pedig a klub úgy gondolkodott, itt az ideje a továbblépésüknek és egyben a generációváltásnak" - mondta Domonyai.

"Boldogok voltunk, amikor az elmúlt szezon lezárultával azt mondhattuk, hogy az 1984-es évfolyam felnőtt magyar bajnokként búcsúzhat az MTK-tól, és az Akadémiától. A felnőtt csapatunk nem más, mint az akadémia utolsó, végzős évfolyama."

Domonyai hozzátette: az előző szezonban bajnokságot nyerő gárda huszonkettes keretéből 18-an az akadémiáról kerültek a felnőtt együtteshez.

"Most is számtalan tehetség vár bizonyítási lehetőségre, de akkor sem esünk kétségbe, ha a váltás nem lesz zökkenőmentes és esetleg kicsit romlanak az eredmények. Az a fontos, hogy az akadémiáról kikerülő játékosoknak folyamatosan biztosítani tudjuk a továbblépés, a fejődés lehetőségét."

Domonyai hozzátette: az akadémiai rendszer sikerét bizonyítja, hogy Gulácsi Péter - Németh Krisztián és Simon András után - a harmadik MTK-játékos, akit leigazolt a Liverpoool és kölcsönben a szigetországi együttesnél készül Pölöskei Zsolt is. Rajtuk kívül az akadémia tehetségei közül szerződtetett játékost többek között a Brescia, a Manchester City, az Udinese és a Leicester City is.

A címvédő MTK Budapest a mostani bajnokságban hat forduló után az ötödik helyen áll 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel.