Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségének döntése értelmében öten, ifjabb Albert Flórián, Bene Ferenc, Kardos József, Pisont István és Szapor Gábor segítik majd Wilco van Buurent, az utánpótlás-válogatottakat irányító csoport vezetőjét.

Elbert Gábor MLSZ-főtitkár beszámolója szerint összesen 13 jelölttel ültek le elbeszélgetni, s ebből csupán egy zárkózott el a feladattól. Első körben arra összpontosítottak, hogy olyanok maradjanak versenyben, akik hosszútávon gondolkodnak, s ambiciózusak. Így alakult ki múlt vasárnap ez a kvintett, amelyre csütörtöki ülésén rábólintott a szövetség.

"Természetesen akik jelenleg is munkában állnak, azoknak a klubjaival felvettük a kapcsolatot, nehogy a médiából értesüljenek arról, hogy a szakemberükkel tárgyal az MLSZ. A névsor tehát már adott, csupán a klubokkal és a kiválasztott személyekkel kell megállapodni" - mondta az elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón Elbert annak kapcsán, hogy Pisont az NB II-es Vecsés vezetőedzője, Albert Flórián a Ferencváros U19-es csapatát vezeti, míg Bene Ferenc az Újpest másodedzője.

Jámbor László szakmai igazgató arról adott tájékoztatást, hogy van Buuren vezetésével ez a csapat irányítja majd az U18-astól az U21-esig a korosztályos válogatottakat. A kispadon mindig a holland szakember foglal majd helyet, de ha különböző programok, mérkőzések egy időben zajlanak, akkor segítői közül helyettesíti majd valaki.

A most kijelölt szakembereknek a másodedzői feladatok ellátása mellett kötelessége a már válogatott és lehetséges új játékosok megfigyelése, sőt, akár határon túli magyar tehetségek esetleges hazacsábítása is. A személyre szóló, konkrét feladatokról még nem tudott beszámolni Jámbor, ezt az elkövetkezendő napok teendőjeként jelölte meg.

A testület arról is határozott, hogy a következő idényre újjáalakuló UEFA Kupában, amely Európa Liga néven fut majd, a kupagyőztes és bajnoki második helyezett mellett a Soproni Ligában bronzérmes csapat indulhat

Döntés született a Debrecen-Fehérvár Magyar Kupa-nyolcaddöntőről is: a pályán elért eredményt jóváhagyták, azaz a címvédő hajdúságiak 2-2-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal jutottak a legjobb nyolc közé, ahol a Siófokkal találkoznak.

A párharc azért került terítékre, mert az első meccsen jogosulatlanul szerepelt Verpecz István, aki korábban már játszott a DVSC II-DEAC csapatában MK-találkozón. A kapus csereként lépett pályára azt követően, hogy Csernyánszki Norbertet kiállította a játékvezető.