Vágólapra másolva!
A bajnokság egyharmadán már túlvan a Soproni Liga mezőnye, egészen pontosan 12 forduló ment le eddig, és mindkét újonc várakozáson felül teljesít. A Haladás mindössze három ponttal elmaradva a listavezető Debrecentől jelenleg a negyedik helyen áll, a szombathelyieket pedig éppen a története első NB I-es idényét taposó Kecskemét követi. A két szakvezető, Csertői Aurél és Tomislav Sivic nyilatkozott az [origo] kamerája előtt az eddigi meccsekről, sikerekről, kritikákról, a további tervekről.

A német bajnokságban is láthatjuk, hogy egy feljutó csapat nem mindig tiszteli a rutinos élvonalbeli gárdákat, hiszen a Hoffenheim sorra leckézteti meg a nagynevű riválisokat, és idehaza sincs megszeppenve a két újonc, a Haladás és Kecskemét is üde színfoltja a most zajló szezonnak.

A szombathelyiek szereplése talán nem is annyira meglepetés, hiszen a keretben olyan nevek szerepelnek, mint Kenesei Krisztián, Molnár Balázs, vagy Kuttor Attila, ők mindannyian rutinos harcosok, akiknek vezérszerepet szánt Csertői Aurél.

Az edző szenzációsnak minősíti csapata eddigi produkcióját, és ez egyáltalán nem barokkos túlzás, hiszen a Hali a negyedik a tabellán úgy, hogy mindössze három pont választja el az éllovas Debrecentől. Hazai pályán pedig egészen félelmetes a zöld-fehérek a mérlege, öt győzelem mellett két döntetlent értek el többezres szurkolótáboruk előtt, mégis vannak kritikus hangok.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=AP4doTlyiY72bqZt


Csertői ezt a lokálpatriotizmusnak tulajdonítja, és úgy véli, nem az a fontos, hogy egy játékost mennyire szeretik a drukkerek, vagy milyen erős a kötődése a klubhoz, hanem az, hogy mit tesz le az asztalra, és milyen teljesítményt nyújt éles helyzetben. A Fehérvárral Magyar Kupát nyert edző akkor is elégedett volt csapatával, amikor veszített, de tudja, hogy mi a záloga az előrelépésnek, és folyamatosan többre vágyik.

Amíg a Haladás korábban rendre megfordult az élvonalban, addig a Kecskemét első idényét tölti a legjobbak között. A Hírös város csapata ugyan két vereséggel nyitott, 12 forduló elteltével azonban az ötödik helyet foglalja el a tabellán, és legyőzte többek között az előtte álló Debrecent és Vasast is.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=BRd59ygVfARjrhAX


Tomislav Sivic, a Kecskemét edzője a két vereség után úgy döntött, hogy visszatérnek ahhoz a taktikához, ami a korábbi sikereket eredményezte, így csapatát nem érdekli, hogy otthon vagy idegenben lép fel, a támadófutballt részesíti előnyben. Sivic ugyanis abban hisz, hogy a nézők csak akkor jönnek ki a meccsekre, ha jól tudnak szórakozni, márpedig ennek feltétele a sok gól, amiben nincs is hiány, legutóbb például a szinte végig tíz emberrel harcoló Kecskemét 4-3-ra kapott ki a Kaposvártól, az a mérkőzés jól tükrözte az újonc mentalitását.