Vágólapra másolva!
Egervári Sándor, a Győri ETO labdarúgócsapatának vezetőedzője elhagyja a klubot - a Kisalföld című lap internetes kiadása szerint.

A bajnoki szezonnak dobogós tervekkel nekivágó együttes a téli szünetben a 13. helyet foglalja el a tabellán. A megyei lap úgy tudja, hogy külföldi szakember érkezhet Győrbe, és a télen hat játékost küldenek el a klubtól.

Az elküldött játékosok helyére újak érkezhetnek, a Kisalföld szerint a Strasbourgban játszó Szélesi Zoltán és a Watfordban légióskodó, de korábban a Győrben is megfordult Priskin Tamás is a kiszemeltek között van.

A győri klub közleményt adott ki a váltásról: "A Győri ETO FC Kft. azonnali hatállyal felmondta Egervári Sándor vezetőedző szerződését. Egervári Sándor a 2007-2008-as szezonban szerződött a Győri ETO FC labdarúgó csapatához, megbízatása 2 évre szólt, tehát 2009 nyarán járt volna le. A klub vezetése és a vezetőedző közösen értékelték a labdarúgó csapat őszi szezonban nyújtott teljesítményét.

A klub vezetése az ideális feltételek megteremtése után dobogós helyezést és nemzetközi kupaszereplést várt a vezetőedzőtől és csapatától. A tulajdonos elfogadhatatlannak értékelte az őszi szezonban elért 13. helyezést. A vezetőedző mérlege: 15 mérkőzésből 5 győzelem, 3 döntetlen, 7 vereség. Augusztus: 9 pont, szeptember 4 pont, október 3 pont, november 2 pont, a megszerezhető 45 pontból ez 18 pontot jelent, ami 40 százalékos teljesítmény.

A közösen megtartott értékelésen a vezetőedző önkritikát is gyakorolt, amelyben saját felelősségét is elismerte, amelyet a sajtón keresztül már korábban megerősített. A tulajdonos nem fogadta el a vezetőedző szakmai beszámolóját. A klubvezetés megköszönte a tavalyi bajnokságban elért bronzérmet, valamint a nemzetközi kupaszereplést."

Egervári Sándor az MTI-nek azt mondta, hogy tartja magát a klubbal kötött megállapodáshoz: a szakember úgy tudta, hogy a váltást pénteken hozzák nyilvánosságra, ezért ő csak ezen a napon nyilatkozik erről a témáról.